Nyugodtan kísérletezhetnek

A. Z.A. Z.
Vágólapra másolva!
2008.07.02. 23:04
Címkék

Útra keltek. Túlléptek azon, hogy egy hónappal a pekingi olimpia előtt már-már az őrültséggel egyenértékű Európa-bajnokságot rendezni, felkészülési állomásnak tekintik a pénteken a spanyolországi Málagában kezdődő kontinensviadalt. A Kemény Dénes vezette férfiválogatott és a Godova Gábor irányította női csapat is szerdán utazott el az andalúziai városba, és este már edzésen ismerkedtek a játékosok a medencével.

A női vízilabda egyik legnagyobb alakja, a szolnoki születésű Drávucz Rita örül, hogy végre éles meccseket játszhatnak. No igen, a margitszigeti Mol-kupán a britek, a franciák és a németek ellen inkább csak edzettek…

„Mi tagadás, nem voltak megerőltető mérkőzések – mondta az Olaszországban is nagy népszerűségnek örvendő klasszis. – Más kérdés, hogy

csak két hete vagyunk együtt, túlzás is lett volna rögvest a legjobbakkal megmérkőzni. Az Európa-bajnokságon viszont már jó, hogy a csoportban például olyan riválisok ellen tesztelhetjük a taktikát, mint az olasz és a görög válogatott. Nem esünk kétségbe, ha most netán kikapunk, hiszen ez a torna ezúttal tényleg csupán a felkészülésünk egyik állomását jelenti, mindazonáltal lelkiekben sokat segítene a jó szereplés. Nagyon feldobná a társaságot, ha dobogóra állhatna.”

A hölgyek alapcsapata stabilnak mondható, a Stieber Mercedes, Drávucz Rita, Valkai Ágnes, Pelle Anikó alkotta tengelyre épülő együttes rutinosnak mondható, tagjai javarészt végigdolgozták a négy évvel ezelőtti ötkarikás felkészülést is, ott voltak Athénban, azaz nincsenek tapasztalatok híján. Ezt azért is érdemes hangsúlyozni, mert 2004-ben az újdonság ereje, az olimpia semmihez sem hasonlítható hangulata magával ragadta a hölgyeket, és ez negatívan befolyásolta teljesítményüket.

„Kétségtelen, rengeteget számít, hogy a csapat nagy része másodszor készül és utazik az olimpiára. Sokkal nyugodtabbak, talán kiszámíthatóbbak vagyunk” – fogalmazott Drávucz Rita, aki társaival szombaton az olimpiai bajnok Olaszország ellen ugrik vízbe. A férfiak pénteken szintén rangadóval, a horvátok elleni meccsel kezdik meg szereplésüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik