Most spórolnak a lilák

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.07.02. 23:04
Címkék
Az Újpest ezúttal is aktív a játékospiacon, de Joe Böröcz ügyvezető igazgató szerint ezúttal kevesebbet költ a Megyeri úti klub futballistákra, mint tavaly. Még három játékost szívesen látnának a klubnál, és továbbra is várják Rajczi Péter papírjait Pisából.

Az Újpest tavaly nyáron és télen összesen 1 millió eurót (akkori árfolyamon 250 millió forintot) költött új játékosok igazolására. Már most borítékolható, hogy az idén ez az összeg szerényebb lesz. Az előző bajnokság alatt érkezett többek között Mario Bozsics Fehérvárról, Hajdú Norbert Tatabányáról vagy éppen a trinidadi Densill Theobald, a finn Paulus Roiha és a dél-koreai Li Do Kvon. A felsorolás korántsem teljes, de tény, hogy a Magyarországról szerződtetett játékosokat ki kellett vásárolni szerződésükből, a légiósok pedig nyilván nem aprópénzért jöttek Újpestre.

Ezen a nyáron is jelentős mozgás várható a lila-fehéreknél, de ezúttal első ránézésre jóval költségkímélőbb. Kincses Péternek a Vasasnál, Kabát Péternek az osztrák Kärntennél, Simon Attilának a DVTK-nál járt le a megállapodása, így csak velük kellett megegyezni. Ellenben Remili Mohamedért a Szolnoknak, Lipták Zoltánért pedig az angol Southend Unitednek kellett fizetni.

„Először is oszlassunk el egy félreértést: nem a télen, hanem az előző bajnokságban összesen költöttünk egymillió eurót, ez azért nem mindegy – kezdte Joe Böröcz, az Újpest ügyvezető igazgatója. – Most azonban nem fizetünk ki ennyit, már csak azért sem, mert még csak az első átigazolási időszakban vagyunk. Ebben a pillanatban azonban nem tudom, mennyi pénzt szánunk új játékosokra, hiszen nagy terveink vannak.”

Joe Böröcz ehhez még hozzátette, hogy a nyáron több játékosért is kellett már fizetni, de nem biztos, hogy ezúttal is nyilvánosságra hozzák majd a végösszeget.

„Természetesen meghatározott keretünk van erre a célra – folytatta a klubvezető. – Hatékonyan akarjuk kezelni a rendelkezésünkre álló forrásokat. Nehéz megmondani, mennyit költünk átigazolásokra, és az összeget nem is érdemes elárulni, hiszen félrevezető lehet. A kifizetett pénz ugyanis az átigazolási díjakból, a menedzserek jutalékából és a játékosoknak adott juttatásokból áll össze. Szóval lehet, hogy a labdarúgó nem drága, de a járulékos költségeket sem feledhetjük el.”

Az ügyvezető említette, hogy az Újpest igencsak akív lesz a játékospiacon, hiszen két balhátvédre és egy középpályásra még szüksége van az együttesnek. Új csatár azonban – hivatalosan – továbbra sincs, hiszen Rajczi Péter papírjait egyelőre nem küldte el az olasz Pisa. Ha a szükséges iratokat megkapja az Újpest, a támadó csatlakozik a Bükfürdőn edzőtáborozó csapathoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik