Kenesei Krisztiánt vinné a Vasas és a Haladás is

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.06.30. 01:21
Címkék

Megy a harc Kenesei Krisz tiánért: a Vasas nyíltan próbálja visszacsábítani a piroskékek 2006–2007-es idényének tavaszi legjobbját, a Szombathely sem tagadja, hogy megkörnyékezte a csatárt, és akkor még nem esett szó a külföldi kérőkről.

A legutóbb az olasz másodosztályú Avellinóban szereplő futballistának június 30-án jár le a szerződése a klubnál, és noha az egyesületnek opciós lehetősége volt, hogy megtartsa Kenesei Krisztiánt, egyrészt későn vette fel a kapcsolatot a futballista menedzserével, Filipovics Vladannal, másrészt pedig a pénzügyi viták miatt aligha tudná maradásra bírni a labdarúgót.

„Most tartok ott, hogy nem kell visszautaznom Olaszországba – mondta lapunknak Kenesei Krisztián. – Az elmúlt hetekben ingáztam, próbáltam lezárni a hivatalos ügyeket, hogy végre a jövőmre koncentrálhassak. Az Avellino tartozik még, de ismerve az olasz mentalitást, nem kapkodnak a kifizetéssel. Noha a klubnak opciós joga volt, hogy hosszabbítson velem, lecsúszott a szerződésben rögzített dátumról, így immár a menedzserem, Filipovics Vladan tartja a kapcsolatot a vezetőkkel, én csak azt várom, hogy Budapestre érkezzen az a fax, amely kimondja: szabadon igazolható vagyok.”

Erre a papírra több magyar klub is izgatottan vár.

A Vasasnál éppenséggel tárt karokkal fogadnák Kenesei Krisztiánt, akit a vezetők és a szurkolók mellett a futballisták is örömmel látnának piros kékben; a Portugáliából hazatérő Gyánó Szabolcs például azért is igazolt Angyalföldre, hogy esetleg – a zalaegerszegi évek után – újra csatárpárt alkosson Kenesei Krisztiánnal. S noha Vancsa Miklós ügyvezető már ajánlattal is előállt, választ csak a héten kap, mert a támadót a Haladás is konkrét szerződéstervezettel kereste meg. Mindeközben több Serie B-s csapat is érdeklődik.

„Az az igazság, hogy nem döntöttem még el, hogy külföldön vagy itthon folytatnám-e szívesebben pályafutásomat – folytatta a 29-szeres válogatott futballista. – Sok minden szerepet játszik a választásban, a családomra és az egzisztenciámra is gondolnom kell. Persze szeretném, ha hamarosan eldőlne a sorsom, mert például Magyarországon már tart a felkészülés. Nem mintha aggódnék, hiszen három és fél hete még bajnoki meccsem volt Olaszországban, így a fizikai állapotommal nincs probléma. És azt sem akarom, hogy valahol elkezdek edzeni, aztán máshol folytatom. Egyébként megtisztelő, hogy például a Vasasnál enynyire ragaszkodnának hozzám. Immár a Haladás érdeklődése is nyílt titok, ami szintén vonzó és elgondolkodtató. A következő napok tehát a mérlegelés, az egyezkedés jegyében telnek, de remélem, a jövő héten eldől a sorsom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik