Kenesei Krisztián döntésére várnak

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.06.25. 01:33
Címkék
Elkezdte a felkészülést a Vasas a következő idényre, és ha a tervezett igazolásokat sikerül tető alá hoznia az angyalföldi vezetőségnek, több minőségi labdarúgóval kiegészülő csapat rajtolhat az ősszel.

Látszólag átlagos, unalmas nyári reggelnek tűnt a hétfői: a tetejétől megszabadított városnéző busz ezúttal is kifordult a Fáy utcai stadion parkolóhelyéről a Béke útra, hogy turistákért induljon; a Mészöly Kálmánról elnevezett műfüves pálya körül – a hőség ellenére – tovább dübörögtek a munkagépek, a hátsó pályán pedig gyerekcsapat gyakorolt.

A Vasas-sporttelep idilli hangulatát az öltözőfolyosó eseményei törték meg: miközben a piros-kék csapat labdarúgói az idény első edzésére készültek, az aznapi programot átbeszélő Vancsa Miklós igazgató, Antal Péter technikai vezető, Mészöly Géza edző triót egy húszcentis magas sarkút viselő tinilányt magával „cibáló”, brazil mezes fiatalember zavarta meg.

„Focizni jönnék, hol lehet jelentkezni?” – szegezte az elöljáróknak a kérdést az idegen, mire az illetékesek nevetésüket viszszafojtva arról kérdezték az érdeklődőt, mennyi idős, és futballozott-e már valahol.

„Huszonöt vagyok, és alacsonyabb osztályban már játszottam” – mondta büszkén a versenysúlyát körülbelül húsz grillcsirkével meghaladó fiú, amire Antal Péter csak annyit mondott: „Ja, az alacsonyabb osztályú csapatok később jönnek…”

Úgy tűnt, a vendég jártas az efféle burkolt elutasításokban, mert sarkon fordult, megragadta kedvese kezét, és odébbállt...

Noha a futballisták nem voltak fül- és szemtanúi a „brazilos” próbálkozásnak, ha látták volna, akkor sem mosolyognak sokáig: idénynyitó ide, fullasztó hőség oda, Mészöly Géza rendesen meghajtotta a társaságot. De érhető is a szakvezető buzgósága, hiszen ha sikerül tető alá hozni a tervezett igazolásokat, kifejezetten erős kerettel kezdheti az őszt az angyalföldi együttes. Bár az előző szezonban igencsak szűkös volt a támadószekció, és a kispad is „rövidnek” bizonyult, most, hosszú idő után az is előfordulhat, hogy Mészöly Géza gondban lesz a csapathirdetéskor. Hangsúlyozzuk: kellemes gondban.

Az elmúlt két évet Portugáliában töltő, a csapathoz kedden csatlakozó Gyánó Szabolcs már aláírt, és ha Kenesei Krisztián is elfogadja a szerződéstervezetet, amelyet a vezetőségtől kapott, gólerős csatársorral állhat fel a Vasas. A legutóbb az olasz másodosztályú Avellinóban profiskodó labdarúgó tisztességes ajánlatot kapott, információnk szerint a magyar viszonyokat tekintve kiemelkedő fizetési feltételekkel (a játékos július 1-jére ígért választ). Nos, ha összeáll a duó, a cserék közé szorulhat Sowunmi Thomas, sőt Petar Divicsnek sem lesz biztos helye. Pedig a szerb támadó láthatóan bombaformában van: amellett, hogy az egymás közötti kétkapus játék során kitűnt pazar megmozdulásaival, Mészöly Géza is elégedetten szólt róla.

„Petar Divicsnek külön edzéstervet adtunk, amelyet nyilván becsülettel elvégzett, mert négy kilót leadott a nyár folyamán – mondta Mészöly Géza. – Az egész csapat összeszedettnek tűnik, és ha sikerülne a védelmet is megerősíteni, joggal bízhatunk egy eredményes szezonban.”

Márpedig a hátvédsor stabilizálása elkezdődött: Böjte Attila ugyan még vacillál, ám ha az exújpesti nem szerződik Angyalföldre, vannak más jelöltek is – többek között Dragóner Attila. A támadók és a hátvédek után a középpályát is érdemes górcső alá venni, amely keddtől lehet teljes: a Vojvodinától csatlakozik a kerethez a 25 éves Szasa Dobrics, akinek a hírek szerint remek az irányítókészsége, és erre a kvalitására úgy is szükség van, hogy az előzetes hírek ellenére Németh Norbertért nem hajlandó 40 millió forintot fizetni a Fehérvár, azaz a futballista marad a XIII. kerületben. Ahogy a Vasas is: a héten az ezer új székkel felújított Illovszky-stadionban edz, az Elektromos uszodájában és konditermében erősít a társaság. S bár tervben van egy salgótarjáni és egy bükfürdői összetartás is, csak az biztos, hogy a felkészülés során a csapat Ausztriában megmérkőzik a Levszki Szófiával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik