Elvis Presley járhatott a Bozsik-stadionban…

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.06.08. 00:11
Címkék
Ha egy üzlet beindul… Nem telik el úgy nap, hogy ne bukkanna fel újabb szakember neve a Bp. Honvéd vezetőedző-jelöltjeként. Közben hét játékosnak megköszönték a munkáját, köztük a rutinos karmesternek, Bárányos Zsoltnak is. Ám George F. Hemingway klubtulajdonos szerint nincs nagytakarítás, csak építkezés. Az első új „elem” a Hollandiából hazatérő kapus, Rabóczki Balázs.

Ha hinni lehet George F. He mingwaynek, a Budapest Honvéd tulajdonosának, Kispest hamarosan az Elvis Presleyrajongók zarándokhelye lesz. Az üzletember ugyanis legutóbb éppen a „Királyt” vélte felfedezni a Bozsik-stadion területén – méghozzá fehér ruhában.

Persze szó sincs arról, hogy George F. Hemingway rémeket látott volna. Pusztán jelezni akarta, hogy nem kíván foglalkozni azoknak a véleményével, akik minden klubiroda környékén megforduló (szak)emberre azonnal mint lehetséges vezetőedzőre tekintenek. Korábban azt lehetett hallani, hogy Urbányi István és Sisa Tibor mellett egy külföldi, jobbára az utánpótlásban dolgozó tréner (állítólag Jens Rehhagel) szerepel a kívánságlistán. Ám megegyezésről továbbra sem tudunk beszámolni, pedig úgy tűnt, a csapat csütörtök esti évzáró vacsoráján lehull a lepel az új vezetőedző személyéről.

„Szó sem volt erről – tiltakozott George F. Hemingway. – Nem tudom, ezt honnan szedték. Anynyit elárulok, hogy folyamatosan tárgyalok több szakemberrel is, azonban egyelőre ne várjon tőlem többet.”

Pedig a Kispestről kapott információk szerint időközben a listára felkerült Róth Antal neve is. Ezt a feltételezést erősítette, hogy a tapasztalt szakembert többen látták a Bozsik-stadionban felbukkanni. Erre mondta a klub tulajdonosa: „…én pedig Elvis Presleyt láttam a kapun bejönni.”

Amikor felvetettük, hogy Róth Antal a rock and roll királyával szemben igenis élő személy, George F. Hemingway nem kívánt egyebet hozzáfűzni a létnemlét témaköréhez. Pedig sejtelmünk több volt szimpla feltételezésnél! Úgy tudjuk, hogy Róth Antal pénteken valóban meghallgatta a kispestiek ajánlatát – de megegyezés nem született.

A Honvéd tulajdonosa ezzel együtt kitart az eredeti elképzelése mellett: „…a legjobb edzőt akarom, akit meg tudok fizetni.”

Néhány fórumon olvasható volt a másodosztályú Gyirmótot (nem hivatalosan) harmadik helyre kormányzó Hannich Péter is, ám a szakember cáfolta, hogy bárkivel találkozott volna, ugyanakkor elismerte: „Futballberkekben hallottam, hogy felkerülhettem a jelöltek listájára.”

Bár vezetőedző még nincs, segítő már akad: a korábbi Honvéd-játékos, illetve az NB III-as gárda (volt) irányítója, Csábi József kapott pénteken pályaedzői titulust. Máshol úgy szokott lenni, hogy az újonnan érkező tréner maga választhatja meg, kikkel dolgozik együtt…

Ami a játékoskeretet illeti: egyelőre sebesen telik a távozottak rubrikája. A következő szezonban már nem számítanak Bárányos Zsolt, Berdó Balázs, Pascal Borel, Pomper Tibor, továbbá két légiós, Yusuf Adewunmi és Veledar Esad, valamint a REACnak kölcsönadott Koós Gábor szolgálataira sem.

„Nincs itt semmiféle tisztítótűz – tiltakozott George F. Hemingway a szó hallatán, és a nagytakarítás kifejezést is elutasította. – Aki nem vált be, attól természetesen megválunk, aki pedig a csapat segítségére tud lenni, maradhat. Normális munka folyik a klubnál. Építkezünk. Nem kell óriási változásokat emlegetni.”

Ha már szóba került az építkezés, a klubnál – úgy tűnik – ragaszkodnak az íratlan szabályokhoz. Az első pontnak, vagyis hogy „végy egy jó kapust”, máris eleget tettek: három évre szerződtették a holland Vitesse Arnhemtől távozó Rabóczki Balázst.

„Vagyok annyira önkritikus, hogy tudjam: külföldön nem lett volna lehetőségem az előrelépésre – ismerte el a 30 esztendős kapus. – Nem éreztem magam jól Hollandiában, ezért inkább hazatértem, hogy ismét felépítsem magam, és húzóembere legyek egy sikeres klubnak. Ezzel együtt nem titkolt célom, hogy a válogatott keretébe megint bekerüljek.”

Rabóczki Balázs elárulta: azzal bátorították, hogy bajnokesélyes csapat alakulhat Kispesten.

Lehet, ha valaki ezt írásban adná, a szurkolók is visszatérnének a Bozsik-stadion lelátóira – nem csak az Elvis-rajongók…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik