Ellovagolták az aranyérmet: bronzérmet szerzett a férfi váltó

Vágólapra másolva!
2008.06.03. 18:39
Címkék
Bronzérmet szerzett a Marosi Ádám, Tibolya Péter, Kasza Róbert összeállítású csapat a budapesti MVM öttusa-világbajnokság férfi váltóversenyében. Az első helyen a fehéroroszok, a másodikon a litvánok végeztek. A magyar együttes a lovaglásban mutatott rossz teljesítményével bukta el az első helyet.
Rosszul sikerült a lovaglás
Fotó: Meggyesi Bálint
Rosszul sikerült a lovaglás
Rosszul sikerült a lovaglás
Fotó: Meggyesi Bálint
Rosszul sikerült a lovaglás

A zárónaphoz érkezett a budapesti öttusa-világbajnokság. Megannyi nehézség után pedig egy szép, ámbár némiképp csalódást keltő eredménnyel zártak a magyarok.

A vb férfi váltóversenyében a Marosi Ádám, Tibolya Péter, Kasza Róbert fémjelezte magyar csapat a bronzérmet szerezte meg. Pedig a harmadik tusa után még vezetett…

Már az első tusában jól szerepeltek a magyarok. A mieink 273 kört lőttek, s ezért 1180 pontot kaptak. A jó lövőteljesítmény után válogatottunk a harmadik helyről várta a folytatást, a vívást.

Nagyon jól sikerült a hazai csapat számára a második tusa: a litvánoktól, a németektől és a csehektől elszenvedett minimális különbségű, 5-4-es vereséget leszámítva valamennyi ellenfelét legyőzte válogatottunk, amely a remek teljesítmény után a második pozícióba kúszott föl.

Nem kúszott, hanem úszott a harmadik tusában a magyar váltó. A 2:46.89 perc alatt teljesített 3x100 méter ugyan ebben a számban "csak" a harmadik helyhez volt elegendő, összetettben átvették a vezetést a mieink. Aztán a lovaglás már nem sikerült ennyire jól.

A magyar trió első váltótagja, Marosi Ádám két négy hibát vétett a pályán. Ezt követően Kasza Róbert egy hibával ment végig, majd Tibolya Péter lova három rudat vert le, egyszer pedig kitört.

A nagyon rossz szereplés ellenére a magyar váltó a fehérorosz mögött még így is a második helyen állt a zárószám, a 3x1500 méteres futás előtt.

A 17 másodperces lemaradás pedig soknak bizonyult, olyannyira, hogy a magyar váltó a második helyet sem tudta megtartani.

Az első helyen a fehéroroszok, a másodikon a litvánok végeztek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik