Tompán csillogó bronz

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.06.02. 12:50
Címkék
A harmadik helyre futott be az NB II Nyugati csoportjában szereplő Gyirmót, de a kedden várható fegyelmi döntés le is taszíthatja a dobogóról Hannich Péter csapatát. Habár a gyirmótiak szerint megilletné őket a bronzérem, ugyanúgy, ahogy tavaly, pontlevonással sújthatják őket.

„Megvan a bronz!” – nyugtázta örömmel Hannich Péter, a Gyirmót SE vezetőedzője szombaton, miután csapata kétszer is hátrányból felállva, 3–2-re győzött az ESMTK ellen. A Győrhöz tartozó városrész együttesében lakozó erőt jelzi, hogy a bajnoki tabellán maga mögé utasította az élvonalba készülő Lombard Pápát is. Csakogy ez még nem hivatalos végeredmény, holott több meccset már nem rendeznek a másodosztályban. Ha a pályán már nem is, a zöldasztal mellett még padlóra kerülhet a gyirmóti csapat. Méghozzá nem először.

„Meg kell várnunk a fegyelmi eljárás végét, vélhetően kedden döntenek” – mondta Hannich Péter. Az NB II Nyugati csoportjában szereplő gárdát pontlevonás fenyegeti. A télen érkező Pirka Tamás korábbi csapatából „hozott magával” egy sárga lapos büntetést, majd begyűjtött még kettőt, így a Barcs elleni mérkőzést (2–1) ki kellett volna hagynia. Csakhogy az elektronikus jegyzőkönyv rendszere nem jelzett – a barcsiak pedig nem óvtak. Mégis hiányozhat a bronzérem a gyirmótiak képzeletbeli vitrinjéből.

„Ez már nem rajtunk múlik – folytatta a szakember. – Az esetnél mindenki hibázott valamiben, de megillet bennünket a harmadik hely, hiszen sportszerűen megküzdöttünk érte. Bármilyen határozat születik, picit sem lesz keserű a szánk íze.”

Pedig úgy tűnhet, nem nyelik le, amiért megint levonással sújthaják a csapatot. Bizony: megint. Ugyanis az előző idényben vita kerekedett Sánta András állampolgársága körül. A román játékosként megjelölt kapust – jóhiszeműen eleget téve az előírásoknak – hazai utánpótláskorúként vették számításba a csapatösszeállításnál. Kilenc pontjuk bánta, és visszacsúsztak a középmezőnybe.

Ezzel együtt Hannich Péter csak a szépre emlékezik: „Harmadik évemet töltöttem a csapat élén, és a pályán elért eredmények alapján kétszer is felléphettünk a dobogó alsó fokára.”

Bár a kitűzött célt (elvileg) sikerült teljesíteni, a klubvezetők fejében ott motoszkált a feljutás is. Bizonyíték erre, hogy a gyirmótiak kérvényezték az NB I-es induláshoz szükséges klublicencet. De huszonegy jelentkező közül egyedüliként nem juttottak rajtengedélyhez.

„Minden lehetőségre fel kellett készülni – indokolta a licenckérelmet az edző. – Most sem lebeghet más a szemünk előtt, minthogy a következő szezonra ütőképes csapatot alakítsunk ki. A szerződésem viszont lejárt, az elnök úrral a héten ülök le tárgyalni a hogyan továbbról.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik