Kellene egy varázsló is

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.05.24. 00:26
Címkék
Az U19-es Eb-selejtező magyarországi elitkörének egyetlen százszázalékos teljesítményt nyújtó csapata, Portugália testén át vezet az út a júliusi, csehországi Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe. A Sisa Tibor szövetségi edző vezette válogatottnak nyernie kell a székesfehérvári ki-ki mérkőzésen, a tét azonban cseppet sem nyomasztja a fiatalokat, akik kellő önbizalommal készülnek a mindent eldöntő megméretésre.

Ha az U19-es válogatott szom baton legyőzi Portugália korosztályos legjobbjait, kvalifikálja magát a júliusi, csehországi Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe.

Ha nem – akkor nem.

Ez utóbbi lehetőségre azonban gondolni sem mernek a magyarok. Pedig papíron a portugálok tűnnek erősebbnek, hiszen előbb 5–0-ra verték meg Ciprust, majd 3–1-re Litvániát. Közben a magyarok kétgólos előnyt adtak döntetlenre a litvánokkal szemben (2–2), aztán Németh Krisztián hathatós közreműködésével 2–1-re legyőzték Ciprust – életben tartva továbbjutási reményeiket.

„A portugálok csapatát kiváló egyéni képességű labdarúgók alkotják – tette meg a kötelező tiszteletkört Sisa Tibor szövetségi edző. – Ellenfelünk védekezésben és támadásban is rendkívül szervezetten futballozik. Nálunk ugyanúgy minőségi futballisták vannak a keretben, akik hazai környezetben a nézőknek és a szüleiknek is bizonyítani szeretnének. Vannak gondjaink jócskán, de nem kesergünk ezek miatt. Nagyon bízom a fiúkban!”

Lehet, hogy a vendégek többet birtokolják majd a labdát – sőt veszélyesebben is játszanak, ám hiába teszik, ha a győztes gólt a mieinknek sikerül valahogy bepréselniük. Kiemelten fontos szerep jut a góllövésben Németh Krisztiánnak.

„Ez csapatjáték, úgyhogy teljesen mindegy, ki szerzi a gólt – mondta a Liverpool tartalékcsapatának támadója. – Tisztában vagyunk azzal, hogy ezen a meccsen dől el minden. Azt hiszem, mindenki lerendezte már magában ezt a kérdést, a motivációval biztosan nem lesz gond.”

Sisa Tibor pedig mindenkit megnyugtat: az erőnléttel sem.

„Fiatal labdarúgókról beszélünk, akik gyorsabban regenerálódnak – oszlatta el a kételyeket a szövetségi edző. – A szombati ki-ki meccs lebeg a szemünk előtt, amelyet akár fél lábon is ki kell bírnunk.”

Németh Krisztián abban bízik, hogy ezúttal sokkal többen látogatnak ki a fehérvári stadionba, mint az első két összecsapáson. A portugálok elleni meccs a tét miatt is sokkal többet érdemel, mintsem hogy ötszáz érdeklődő lézengjen a lelátókon. Nem beszélve arról, hogy a szövetségi edző (csapatával karöltve) különösen számít a drukkerek támogatására.

„Lesznek majd nehéz pillanatok, amikor elkél a segítség – mondta Sisa Tibor, majd nevetve folytatta: – Tudja, ott van az a felkapott médiasztár. Hogy is hívják? Uli… Uri Geller! Milyen jó lenne, ha a nézők egyszerűen csak kinyújtanák a pálya felé a karjukat, s azt kiáltanák egymás után háromszor: »Múkodj!« Vannak helyzetek, amikor más nem segíthet.”

Reméljük, a győzelemhez nem kell varázslat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik