Jens Lehmann: Hát persze, hogy én leszek az első számú kapus!

Vágólapra másolva!
2008.05.23. 22:58
Egy riválistól (Timo Hildebrand) a kerethirdetés után megszabadult, a Bundesliga két legjobb osztályzatot produkáló kapusa (Robert Enke, René Adler) pedig nemzetközi szinten viszonylag tapasztalatlan: így nem teljesen alaptalanul véli úgy Jens Lehmann, hogy a nyári Eb-n kirobbanthatatlan lesz a kapuból.
A többiek csak az árnyékában lehetnek? Lehmann biztos benne, hogy ő lesz az Eb-n a Nationalelf első számú kapusa
Fotó: Reuters
A többiek csak az árnyékában lehetnek? Lehmann biztos benne, hogy ő lesz az Eb-n a Nationalelf első számú kapusa
A többiek csak az árnyékában lehetnek? Lehmann biztos benne, hogy ő lesz az Eb-n a Nationalelf első számú kapusa
Fotó: Reuters
A többiek csak az árnyékában lehetnek? Lehmann biztos benne, hogy ő lesz az Eb-n a Nationalelf első számú kapusa

A szerénységgel nem vádolható (ez sosem volt erős jellemvonása) hálóőr meglehetősen egyértelműen fogalmazott:

„Persze, hogy én leszek a kapuban az Európa-bajnokságon. Különben miért volnék itt?” – mondta a Nationalelf mallorcai edzőtáborába összegyűlő újságíróknak.

A 38 éves kapusnak június 30-án jár le a szerződése az Arsenalnál, és a nullához konvergál annak az esélye, hogy marad is az „ágyúsoknál”. Hogy hova igazol a nyáron? Ez nyitott kérdés marad, bár a legvalószínűbb jelölt a Raphael Schäfer utódját kereső VfB Stuttgart.

„A VfB jó focit játszik, helyenként látványosat is. Komoly a vezetőség, jó az edző is, ennél többet nem mondhatok” – nyilatkozta Lehmann.

„Vagy találok új csapatot az Eb előtt, vagy a kontinenstorna utánra halasztom a döntést. Jelenleg nem ez a kérdés foglalkoztat elsősorban” – mondta.

A stuttgartiak sportigazgatója, Horst Heldt nem kívánta kommentálni a Lehmann-ügyet, de az a transzfer mellett szól, hogy a kapus kifejezetten jó kapcsolatban van vele.

A németek békés edzőtáborozását egy Horvátországból érkező „hadüzenet” zavarta meg: a Dortmundban játszó Mladen Petric szerint a Nationalelf tagjai rettentően arrogánsak.

„Mondogatják, hogy jó a csapatunk, de egy kicsit leereszkedően teszik ezt. A túlzott magabiztosság lehet a gyengéjük, és ezt kell kihasználnunk” – mondta a horvát középpályás.

„A sorsolás után már a negyeddöntőben látták magukat. Nagyon könnyűnek tartják a csoportunkat, és rettentően magabiztosak. De meg lehet fogni őket” – tette hozzá.

A németek és a horvátok mellett a társházigazda osztrákok és a lengyelek szerepelnek a B-csoportban: ami azt illeti, komoly meglepetés lenne, ha a német válogatott innen nem lépne tovább…

A NÉMET VÁLOGATOTT PROGRAMJA

Május 27. Fehéroroszország (barátságos)
Május 31. Szerbia (barátságos)
Június 8. Lengyelország (Euro2008)
Június 12. Horvátország (Euro2008)
Június 16. Ausztria (Euro2008)

A HUSZONHATOS NÉMET KERET

Kapusok: Jens Lehmann (Arsenal), Robert Enke (Hannover), René Adler (Leverkusen)
Védők: Christoph Metzelder (Real Madrid), Per Mertesacker (Werder Bremen), Philipp Lahm (Bayern München), Arne Friedrich (Hertha), Marcell Jansen (Bayern München), Clemens Fritz (Werder Bremen), Heiko Westermann (Schalke 04)
Középpályások: Michael Ballack (Chelsea), Thomas Hitzlsperger (Stuttgart), Simon Rolfes (Leverkusen), Torsten Frings (Werder Bremen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Piotr Trochowski (Hamburg), Tim Borowski (Werder Bremen), Jermaine Jones (Schalke 04), David Odonkor (Betis), Marko Marin (Mönchengladbach)
Csatárok: Mario Gomez (Stuttgart) Miroslav Klose (Bayern München), Kevin Kuranyi (Schalke 04), Lukas Podolski (Bayern München), Oliver Neuville (Mönchengladbach), Patrick Helmes (1. FC Köln)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik