„Erre a feladatra vártam”

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.05.03. 01:19
Címkék

Kedd este kérdezték meg tőle először a klubvezetők, hogy vállalná-e. Természetesen azonnal igennel válaszolt. Így aztán másnap már Nagy Mihály, az addigi utánpótlás-szakágvezető lett a távozó Szlavko Petrovics utódja a zalaegerszegi kispadon. A 47 esztendős szakember megbízatása egyelőre a tavaszi szezon végéig szól – de az őszi folytatás sem kizárt.

Sosem hálás feladat beugrani egy csapat kispadjára…

Nem akarok szerénykedni: erre a feladatra vártam. Ha valaki elindul az edzői pályán, azért teszi, hogy előbb vagy utóbb NB I-es csapat vezetőedzője legyen.

Nem kellett sokáig győzködni, hogy vállalja el.

Nem bizony, és különösebb feltételeim sem voltak. Annyit kértem a vezetőktől, hogy a segítőimet magam választhassam meg. Megbízatásom a hátralévő öt fordulóra szól, és fontos körülmény, hogy munkatársaimmal együtt egy fillért sem kapunk, ha a csapat nem ér oda az ötödik helyre.

Akkor már világos, mi a célkitűzés. Teljesíthető is?

A hátrányunk hét pont. A célunk az, hogy a következő három találkozónkon annyi pontot gyűjtsünk, hogy az utolsó fordulóban a Fehérvár elleni összecsapásunk ki-ki meccs legyen.

Szlavko Petrovics nyíltan kritizálta a játékosokat. Hogyan fogadták önt a „balettfutballisták”?

Az edző távozását és az újérkezését minden játékos másképp éli meg. Az öltözőben hangsúlyoztam, hogy én sem vagyok tévedhetetlen. Ám ha a futballisták lojálisak a klubbal, egymással és velem szemben is, akkor kijavíthatják a hibáimat. Ők tizenegyen a pályán könynyebben korrigálnak, mintha nekem kellene a szélrózsa minden irányába futkosó játékosokat összeterelgetnem.

Az elmúlt néhány nap elegendő volt ahhoz, hogy szombatra megújuljon a csapat játéka?

Agresszív futballt várok a Nyíregyháza ellen, negyedóránk lesz arra, hogy felpörögjünk, a labdarúgók most a saját önbecsülésükért hajthatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik