A remény kispesti rabja

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2008.04.29. 17:39
Címkék
A tavaszi bajnoki eredményeket tekintve másolja ősz végi önmagát a Honvéd: Supka Attila együttese ebben az összefüggésben hónapok óta gödörben van, a Magyar Kupában ugyanakkor megvédheti címét a kétarcú kispesti csapat. A tizedik forduló után a tabellát még ötpontos előnynyel vezető Honvéd sem az ősz végén, sem a tavasszal nem úgy játszik, mint a bajnokság elején.

Szabadnap? Szabadnap?

Mint minden meccsnap utáni huszonnégy óra – felelte fáradt hangon Supka Attila, a Honvéd vezetőedzője.

Tekintettel arra, hogy legközelebb hétfőn lépnek pályára, a keddet is kiadta a játékosoknak?

Kedden edzünk, a hét közepén esetleg beiktatok még egy szünnapot. Próbálom felrázni a társaságot, talán ez segít.

Hogy definiálná az eddigi tavaszi bajnoki produkciójukat?

Vesszőfutásként.

Legalább őszinte.

A hat meccs, egy pont relációra mi mást mondhatnék? Akkor sem fogalmazhatok másként, ha úgy gondolom, hogy a fél tucat találkozó mindegyikében benne volt legalább egy pont – olykor három is.

A borzalmas helyzetkihasználásban vélte

megtalálni a negatív széria okát, közben úgy fest, a támadói, közülük is elsősorban Abraham és Abass elkényelmesedtek. Mégis játszanak.

Pillanatnyilag három bevethető támadóm van, Hercegfalvi Zoltánnal teljes a trió. Abrahammal a tulajdonos és én is beszéltem, mind a ketten a tudomására hoztuk, hogy a tavaszi produkciója egyszerűen értékelhetetlen. Az is gond, hogy az őszi idényben huszonegy gólt szerző Bárányos Zsolt, Abraham, Hercegfalvi Zoltán hármas a tavasszal „csendben” van. Már azon tanakodtam magamban, hogy érdemes lenne talán más játékrendszert alkalmaznunk, de a gyakorlat ennek ellentmond, szóval elvetettem a lehetőségét. Ami biztos: a Kaposvár ellen személyi változások lesznek a csapatban.

Büntet?

Ha sérülés vagy eltiltás nem köti meg a kezemet, akkor a kispadra ültetem az alulteljesítő futballistát.

Anyagi értelemben gondoltam.

Ha lenne prémium, megtenném. Ördögi kör: nem nyerünk – nincs prémium.

Meg sem fordult a fejében, hogy feladja?

Beszéltem a játékosokkal, és abban maradtunk, hogy együtt evickélünk ki a gödörből. Nem mellékesen a szidalmakat is nehezen viselem. Madridban fehér zsebkendőket lengetnek a szurkolók, Magyarországon szimplán anyáznak.

Meddig szól a szerződése?

Plusz egy évig.

A plusz annyit tesz, hogy a nyáron egyeztetnie kell a tulajdonossal?

Elvileg nem, de nyilván nem zárjuk le úgy az évadot, hogy nem ülünk le tárgyalni. Jó, hogy George Hemingway türelmes velünk, de azt sem felejtem el, hogy a sportban minden eredményfüggő – az én állásom is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik