Az első mérkőzéslabda

M. T.M. T.
Vágólapra másolva!
2008.04.26. 01:42
Címkék

A hét végén bajnokavatásra is sor kerülhet, ha a vasárnapi 35. fordulóban az Inter legyőzi a Cagliarit, a Roma pedig kikap hazai pályán a Torinótól. (Pontazonosság esetén is az Inter a bajnok a jobb egymás elleni eredmény – 4–1, 1–1 – miatt.)

Persze nem valószínű, hogy a milánói kék-feketéket üldöző „farkasok” egyetlen pontot sem szereznek, ám tudva, hogy a Roma lélekben már feladta a harcot, a kiesés elől menekülő „bikáknak” pedig minden meccs fontos, nem zárhatjuk ki teljesen a vendégsikert. Ha pedig a Torino nyer Rómában, akkor az Internek „mindössze” meg kell vernie a kiesőjelölt Cagliarit, és máris megvan a klub történetének 16. (sorozatban harmadik) bajnoki címe.

Ez persze csak elvben könnyű feladat, a szárd együttes ugyanis mostanában remekül muzsikál. Ballardini mester tanítványai a legutóbbi öt fordulóban nyolc pontot szereztek, nagy lépésekkel távolodnak a kiesőzónától, és eszük ágában sincs harc nélkül átengedni a három pontot az Internek, még akkor sem, ha Foggia, Fini és Pisano eltiltása, valamint Marchini és Parola sérülése miatt viszonylag tartalékosan lépnek pályára a San Siróban.

Az Inter nyugodtan készül a vasárnap délutáni meccsre, bár Roberto Mancini, az együttes trénere fél tucat klasszisára nem számíthat: Samuel, Córdoba és Dacourt hónapok óta sérült, Figo nemrégiben szenvedett izomhúzódást, César is a lábát fájlalja, míg Ibrahimovic Svédországban kezelteti fájós térdét abban a reményben, hogy a jövő vasárnapi, Milan elleni derbire összedrótozzák. Apropó, derbi! Ha az Inter vasárnap mégsem tudná begyűjteni a scudettót, akkor a következő „meccslabdája” az egy hét múlva megrendezendő városi rangadó lenne. Igen ám, de amint Massimo Moratti klubelnök jelezte, Milánó kék-fekete felében nem örülnének, ha a scudettót 80 000 Milan-drukker várható fütty közepette kellene átvenniük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik