Nyárig él a bizalom

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.04.21. 02:40
Címkék
Hétfő este a Zalaegerszeg a Bp. Honvédot fogadja. A tavasznak mindkét csapat nagy reményekkel vágott neki, de a játékosok többször csalódást keltő produkcióval rukkoltak ki. A sikertelenségről a két gárda szakvezetőjét faggattuk: Szlavko Petrovics és Supka Attila ugyanazokat a kérdéseket kapta.

Szlavko Petrovics a ZTE vezetőedzőjeSzlavko Petrovics a ZTE vezetőedzője

1. Jól kezdtünk a tavasszal, később azonban többször is akadozott a játékunk, néha pedig balcserencsénk volt. De az öszszes élbolyba tartozó együttes ellen játszottunk már, és a Bp. Honvéd elleni meccsel véget ér az erőltetett menet. El kell ismernem, hogy a Debrecen és az MTK egyaránt bizonyította: előrébb tart nálunk.

2. Soha senki sem mondta, hogy nekünk az első három hely valamelyikén kell végeznünk. Szerettünk volna megragadni a tabella elején, de a csapatépítés közben nehéz folyamatosan hozni az eredményeket. Most főképp a DVSC és az MTK példája lebeg előttünk: csapatomat az motiválja, hogy a tudatos és kemény munka idővel sikerre vezet.

3. Többen a szememre vetették, hogy túledzem a játékosokat, és rossz taktikát választok. De ez nem igaz. Csak azok mondanak ilyeneket, akik még egyetlen gyakorlását sem látták a csapatnak. A munkámat nehezíti, hogy a keretben pusztán tizenöt hadra fogható labdarúgó van. Amikor többen kidőlnek, azt nem viseli el a gárda. Nehéz ösztönözni a játékosokat, amikor tudják, hogy biztosan játszani fognak, mert nincs helyettük más. Többször visszaütött már, hogy nincs harc a csapatba kerülésért.

4. Csalódott lennék, ha a vezetők a szurkolókra hallgatnának, hogy ki legyen, vagy éppen ki ne legyen a csapat vezetőedzője. Ha két meccset nyerünk, akkor éltetnek, ha vereséget szenvedünk, akkor a pokolra kívánnak a nézők. Ez a szakma már csak ilyen. Hogy a nyáron megválnának tőlem? Erről most csak anynyit: lesz, ami lesz…

5. Mindig azt mondom a fiúknak, hogy ne foglalkozzanak semmivel, játsszanak felszabadultan, s tegyenek meg mindent a győzelemért.

Supka Attila a Bp. Honvéd vezetőedzője

1. Menet közben kiderült, hogy nem megy a góllövés, és egyelőre képtelenek vagyunk ezen javítani. A helyzeteink megvannak, de az ellenfél kapuja előtt rendre rossz döntéseket hozunk. Ha az elhullajtott pontokat begyűjtjük, most senki sem beszélne csalódást keltő tavaszi szereplésről.

2. Nem mondtunk le „álmaink” megvalósításáról. Továbbra is legfőbb célunk, hogy a nemzetközi kupaporondon való indulás jogát kiharcoljuk, és erre a Magyar Kupában minden esélyünk megvan. A bajnokságban szeretnénk az első négy hely valamelyikén végezni, és ez sem tűnik lehetetlennek. Nem szabad, hogy bárki is elkedvtelenedjen, amiért visszaestünk. Arra ösztönzöm azokat a játékosokat, akik a tavasszal visszafogottabban teljesítettek, hogy bizonyítsák rátermettségüket.

3. Nálunk mindig közös a felelősség, ám hogy ki milyen arányban részesedik ebből, majd a bajnokság végeztével, a szezon értékelésekor kiderül. Viszont azt szokták mondani, a vezetőedző az ellenfél tizenhatosáig még el tudja vezetni a játékosait, ott azonban már minden az egyéni képességeken múlik.

4. A szurkolók azt kiabálnak, amit akarnak, úgyis a tulajdonos dönt. Hemingway úrral volt egy beszélgetésünk, ahol tisztáztuk: a nyárig biztosan él a bizalom. A szezon végeztével újból tárgyalóasztalhoz ülünk, és ha sikerül a kitűzött célokat elérnünk, akkor nem lehet akadálya az

őszi folytatásnak. Minden továbbit az eredmények befolyásolnak.

5. A játékosok tudják a dolgukat, nem hinném, hogy nekem bármi különlegeset kellene mondanom. Az öltözőben pedig van egy felirat: A győzelem nem a legfontosabb – a győzelem egyszerűen minden!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik