A jó futballra garanciát ad

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2008.04.20. 00:54
Címkék
A Soproni Liga tavaszi szezonjában eddig egyszer (a Kaposvártól) vereséget szenvedő Fehérvár az idén még hibátlan ETO-t fogadja. A vendéglátó a csapat házi gólkirályára, a bajnokságban eddig kilenc találatot szerző Sitku Illés hatékonyságára is építhet: az agilis támadó a Fehérvár pályán szerzett tíz tavaszi góljából négyet jegyez. Megbeszélték, melyikük számlájához csapják hozzá a bajnokságtól visszalépő Sopron elleni virtuális mesterhármast?

Az öltözőben mindenki a magáénak akarta tudni a „gólokat”, magától értetődően én is, elvégre amellett, hogy nyer a csapat, az a legfontosabb, hogy én legyek a gólszerző – felelte nevetve Sitku Illés, az FC Fehérvár támadója. – A viccet félretéve: ugrattuk egymást, ám a lényeg, hogy játék nélkül ugyan, de három ponttal többünk van, mint egy héttel korábban.

Impozáns a tavaszi bajnoki mérlegük: az MLSZdöntés értelmében járó, Sopron elleni három pont mellett ötször győztesen, egyszer-egyszer vesztesen, illetve döntetlennel vonultak le a pályáról. A klub anyagi konszolidációjának következménye az előretörés?

Vegyük példaként a Győrt, a Honvédot, a Debrecent, azaz ahol nyugodt a háttér, ott előbb-utóbb eredmény is lesz. Nagy könnyebbség, hogy nem azzal kell foglalkoznunk, este mit eszünk. Ez azért jelentős hajtóerő.

Lehet tisztán szakmai síkra terelni a beszélgetést, kizárólag az edzőkre szűkítve a kérdést?

Az előző fél évet a bizonytalanság, a hercehurca miatt nehéz objektíven megítélni. A csapatén biztosan, de talán az én teljesítményemen is látszik a fejlődés, amely alapvetően a kiszámíthatóságnak köszönhető.

Kikerülte a felvetést, tehát: mennyiben tér el módszereiben, habitusában Disztl László az őszi főnök Marijan Vlaktól?

Két különböző karakterről van szó, ami viszont közös bennük: mindkettő szót ért a játékosokkal.

Tudja, mikor vesztett legutóbb bajnokit a szombati rivális ETO?

Augusztus végén, az elmaradt Nyíregyháza elleni mérkőzése pótlásakor. Ha jól számoltam, tizenhét forduló


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik