Kizökkenthetetlen

BORSIK RICHÁRDBORSIK RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2008.04.15. 00:45
Címkék
Két héttel egy csúnya vírusos fertőzés után Balogh Gábor leiskolázta a Világkupa mezőnyét a spanyol fővárosban. Az olimpia közeledtével érzi, hogy súlyosbodik a teher, de csak egy dologgal hajlandó foglakozni: az öttusával.

Balogh Gábor legyőzhetetlen volt a madridi Vk-versenyen. A gratulációt betegsége utóhatásaként rekedtes hangon fogadta.

Ez az eredmény bennem volt – mondta Balogh Gábor. – Nem értékelem túl, egy állomás a Pekingbe vezető úton.

Szerény azok után, hogy utcahosszal győzött…

Oké, örülök, a három technikai szám tényleg nagyon jól sikerült, és ha nehezen is, de bírtam erővel. Két hete még hosszú napokig az ágyból néztem a plafont és a tévét egy vírusfertőzés miatt. Három kilót fogytam, ami nem használt az erőnlétemnek.

Végezzünk egy gyorselemzést a madridi viadalról. Lövészet?

Beérett az edzőmmel, Illényi Pállal négy éven át végzett közös munka. Előtte esztendőkig egyedül lőttem, nem javították a hibáimat, folyamatosan romlottam. 1999-ben 187-188 kör körül teljesítettem, ami aztán lecsökkent 180-182-re. Örülök a mostani 186-nak.

Megnyerte a vívást, ez önmagáért beszél.

A világversenyek közeledtével egyre többet kell mutatnom, így szokatlanul izgatott voltam a vívás előtt, de ez nem okozott görcsösséget a páston. A felénél úgy éreztem, elfogy az erőm, de sikerült kevés vereséggel kihúznom a kritikus időszakot, és az utolsó harmadra feléledtem.

Az uszodába ezek szerint már nem a legjobb állapotban érkezett.

Úszásban nem számítottam nagy időre – nem is lett az, viszont rendkívül rosszulesett.

Van kritikai észrevétele hibátlan lovaglásával kapcsolatban?

Van. Az utolsó előtti ugrásnál gondolatban félig már a célvonalon túl voltam, nem osztottam be jól a távolságot, közelről ugrottunk el, ám jó volt a lovam, és kisegített. Ettől eltekintve jól mentem.

A futást hatalmas előnnyel kezdte. Biztonságban érezte magát?

A 41 másodperc elvileg behozhatatlan, de a betegségem miatt féltettem az első helyet a futógép litván Andrejus Zadneprovskistól. Így aztán bekezdtem, hogy elvegyem a kedvét. Nagyon „fájt” a vége, de megérte.

Azzal kezdtük, hogy ez egy állomás volt az olimpiai úton. Már bevillan néha Peking?

Nem bevillan: fél éve csak az olimpia jár az eszemben.

Előtte még azért lesz Budapesten egy világbajnokság is. Tudja pótolni addig a betegség okozta kiesést?

Nem lesz probléma.

Az ötkarikás játékokra visszatérve: említette, hogy érzi a növekvő elvárást. Az idegei hogy viselik a fokozódó terhelést?

Nem foglalkozom zavaró dolgokkal. Jobban szeretem az öttusát, mint valaha. Jelentős célom van az olimpián. Ez lebeg a szemem előtt, ezért dolgozom.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik