Ez mestermunka volt

BORSIK RICHÁRDBORSIK RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2008.04.14. 01:07
Címkék
Balogh Gábor utcahosszal nyerte meg a spanyol fővárosban rendezett Világkupa-versenyt.

A kétszeres egyéni világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázó, Balogh Gábor esélyt sem adott a rangos mezőnynek a madridi Vk-n, ami nem rossz előjel a budapesti vb és a pekingi olimpia közeledtével, sőt...

A lövészet a madridi versenyen magyar szempontból nem osztott és nem szorzott különösebben. A vívás annál inkább. Mert Balogh Gábor ellenállhatatlanul forgatta a párbajtőrt, így megnyerte a számot, és ezzel előlépett a viadal legnagyobb esélyesévé. Márpedig ha Balogh a vívás után tűzközelben van, akkor nehéz őt „ellökdösni” a dobogótól. Madridban is lendületben maradt, jól úszott, majd hibátlanul lovagolt – és ezzel négy szám után eldőlni látszott a verseny. Balogh 41 másodperc előnnyel rajtolt egy másik világbajnok, Andrejus Zadneprovskis előtt. Ez elvileg behozhatatlan, ám a litván embertelen futótalentuma miatt a magyar nem mehetett biztosra. De pontosan ezt tette: vitézül bekezdett, hogy riválisának nehogy eszébe jusson megpróbálni a lehetetlent. Az előny a végére csökkent, de Balogh Gábor így is nagy fölénnyel győzött.

Az első felnőttversenyidényét taposó Kasza Róbert beugróként (Németh Róbert csonthártyagyulladása miatt nem jutott szerephez Madridban) elviselhető lövészet után eredményesen hadakozott a vívóteremben. A folytatás is jól sikerült a számára, így végül 12. lett. Tibolya Péter hullámzó teljesítményt nyújtott, viszont bravúrosan lovagolt, és a 16. helyen zárt.

„Jó kis verseny volt, főleg Balogh Gábornak köszönhetően. Klasszis teljesítményt nyújtott a technikai számokban; vívására büszke lehet, hiszen nála legtöbbször itt úszik el a verseny, ha viszont olyan napot fog ki, nincs ellenfele. Biztató, hogy ezúttal az utóbbi történt, egyszerűen tudatosan és jól vívott. Kasza Robi megmutatta magát a felnőttmezőnyben, nem is akárhogyan, ő is a vívóteremben alkotott nagyot. Tibolya Péter versenyzett már jobban is, de lovaglásával sokat javított az összképen. Madridban többszörösen bizonyítottan problémás jószággal kellett mennie, amelynek Péter nem adott esélyt a rendetlenkedésre” – nyilatkozta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik