Gólképtelenné vált a DVSC csatársora

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2008.04.07. 23:47
Címkék
Huszonkét forduló után hatpontos hátrányban van a tabella élén álló MTK-val szemben a címvédő DVSC-TEVA, részben azért, mert támadói a hét tavaszi bajnokin csupán négyszer voltak eredményesek.

Furcsa ellentmondás feszül a DVSC-TEVA hivatalos honlapján rövid böngészés után szemet szúró szavazások végkimenetele között.

Az ez idő tájt is futó, „Jelenleg ki a Loki leggólveszélyesebb játékosa?” című voksoláson a vasárnap délutáni állapotok szerint 5056 „kattintás” után a tavaszi hét Soproni Ligamérkőzésen három gólt jegyző Kerekes Zsombor a listavezető, az utóbbi időszakban kevésbé aktív középpályás, Czvitkovics Péter áll a második, Igor Bogdanovics a harmadik, Rudolf Gergely pedig a negyedik helyen, s csak őket követi a házi góllövőlistán 11 találattal első Dorge Kouemaha.

Egy már lezárt voksolás során ugyanakkor az oldal látogatói az elmúlt tíz év legjobb Loki-csatáraként Dorge Kouemahát emelték pajzsra – elsöprő különbséggel. A kameruni támadó nevét látva a több mint 25 ezer klikkelő 48 százaléka érzett ellenállhatatlan késztetést a jobb oldali egérgomb megnyomására, s a manapság is a DVSC állományába tartozó Igor Bogdanovics „ezüstös” pozícióját (31 százalék) sem fenyegették a közelmúlt „kísértetei”.

Hogy a megelőlegezett bizalommal élt-e a kameruni, legfeljebb egy újabb internetes szavazás során derülne ki, mindazonáltal a jelen Lokicsatárai a tavaszi bajnoki produkcióik alapján inkább a szavazók érzelmeire, mint objektivitására vagy emlékeire apellálhatnának.

A hét bajnoki fellépésen a címvédő 11 góljából négyet szereztek a támadók, ami a tavalyi azonos időszak mutatóihoz viszonyítva (Ibrahima Sidibe egymaga hétig jutott) nem túl fényes, igaz, a könnyű találatok időszaka a jelek szerint Dzsudzsák Balázs téli távozásával lezárult. A PSVhez igazoló középpályás betörései, beadásai, átlövései után az ékek dolga adott esetben kimerült a kipattanó vagy lecsorgó labdák kapuba passzolásában.

„Ha szigorúan a bajnoki teljesítményre szűkítjük le a témát, azaz csatáraink eredményességét, akkor nyilván az a válasz, hogy szeretném, ha több gól állna a nevük mögött – nyilatkozta Herczeg András klubmenedzser. – Csakhogy Aco Sztojkov, Igor Bogdanovics és Rudolf Gergely a Ligakupában és a DVSCDEAC-ban, Dorge Kouemaha pedig a Magyar és a Ligakupában lőtt többször a kapuba. Akadt olyan bajnoki mérkőzésünk, amelyen a gyenge helyzetkihasználás miatt nem jutottak egyről a kettőre a támadók, máskor viszont nem kerültek ziccerbe, ami viszont nem írható kizárólag az ő számlájukra... Az sem mellékes, hogy Kouemaha például tizenhét nap alatt hat, Kerekes Zsombor pedig huszonegy napon belül öt meccset játszott – kényszerhelyzetben.”

Az utóbbi megjegyzéshez kapcsolódva árnyalja a képet, hogy az utóbbi hetekben Herczeg András a frontokon túl (csapata a bajnoki, a Magyar Kupa- és a Ligakupa-elsőségért is versenyben van) a bevethető támadókat tekintve is rendszerint háromig jutott a számolásban. Faggyas Milán tavaszának térdsérülése miatt lőttek, Rudolf Gergely és Aco Sztojkov hetek óta hol egészséges, hol nem (de inkább nem), Szilágyi Péter pedig fix NB III-as kerettag (elsősorban a DVSC-DEAC-ban, esetleg a Ligakupában jut szóhoz), ergo a szakvezetőnek a Soproni Ligában Kerekes Zsomborral, Igor Bogdanoviccsal és Dorge Kouemahával kell(ett) sakkoznia.

Az iménti sorrend az életkorokat figyelve is stimmel: Kerekes Zsombor 35, Igor Bogdanovics 34 éves lesz, hozzájuk képest Dorge Kouemaha valóságos sihedernek számít a maga 24 esztendejével, nem véletlen, hogy Herczeg András a kezdőcsapat kihirdetésekor első körben a fizikailag legerősebb afrikainak szavaz bizalmat. Ezért viszont még nem jár pont, amiből a ligaelső MTK-hoz viszonyítva a DVSC jelentős deficitet halmozott fel.

Eltüntetéséhez a spirituális (ima) mellett a szellemi aktivitást (koncentráció) is fokozni kell.

A statisztika ez esetben azt sugallja: csatárok előnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik