Békíteni akart, mégis kiállították a csatárt

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.03.10. 22:48
Címkék
Elég volt egy szikra, s Tököli Attila, a Paks támadója újfent a figyelem középpontjába került. Pedig a Kaposvár ellen hős lehetett volna, most mégis újabb kirohanásáról értekeznek a szurkolók. Vad II István játékvezető hibája egy szempillantás alatt a labdarúgó „robbanásához” és így a kiállításához vezetett.

Tököli Attila mindig is magán számairól volt híres. A paksi támadó az 1–1-s döntetlenre végződő Kaposvár elleni bajnokin sem tudott lakatot tenni a szájára, ezért aztán Vad II István játékvezető kiállította.

„Egy nullára vezettünk, amikor a hetvenhatodik percben példátlan bírói hiba történt – emlékezett vissza Gellei Imre, a Paks vezetőedzője. – A játékvezető piros lapot mutatott fel, csak éppen nem a szabálytalankodó Hanák Viktornak, hanem a vétlen Éger Lászlónak. Ez volt a döntő pillanat! Minden további történés ennek következménye.”

Így a gólszerző, Tököli Attila kiállítása is.

Pedig a fenti eset után még úgy tűnt: nem lesz vele semmi gond. Habár a csatár majd ötven métert vágtázott, ezúttal csak azért tette, hogy az indulatokat csillapítsa. A részletekről aztán a főszereplővé előlépő támadót faggattuk, aki egy keserű „Muszáj?” kérdést követően csak hosszas hallgatás után fogott bele az emlékezésbe.

„Távol álltam a történtektől, így nem tudtam megítélni a szabálytalanság súlyosságát – merengett Tököli Attila. – Nem vitattam én semmit, csakis azért futottam oda, hogy elhúzzam onnan Éger Lászlót.”

Majd a kiállított védő odaadta Tököli Attilának a kapitányi karszalagot, hogy vigye oda a helyettesnek, Kovács Attilának. Ekkor aztán a támadó sárgát kapott, tán mert a játékvezető némi időhúzást vélt felfedezni a cselekmény hátterében.

„Igen, ekkor elszakadt a cérna – ismerte el a játékos, akinek ez volt a harmadik figyelmeztetése, ezért a Honvéd elleni összecsapást is ki kellett volna hagynia. – Nagyon feszült lettem, és ekkor már mondtam a magamét, de nem címeztem senkinek sem. Ezzel együtt fel nem foghatom, ezt megelőzően mi történt. Legyen elég annyi, hogy furcsa gondolatok keringenek ilyenkor az ember fejében.”

Akár még az is, hogy hirtelen felindulásból felhagy a labdarúgással. De erről azért szó sincs – legalábbis vasárnap már nem. Sőt attól sem kell tartania, hogy kiteszik a csapatból, mert visszaesőnek számít.

„Megnéztem a mérkőzés felvételét – mondta Haraszti Zsolt, a paksiak ügyvezetője. – Kezdjük az első esettel: ha Éger László a tettes, csak sárga járt volna neki, hiszen nem gólhelyzetben lévő támadót akasztott meg, elvégre Hanák Viktor mögötte helyezkedett. Ha utóbbi szabálytalankodott, akkor jogos a piros, csakhogy nem Éger Lászlónak járt volna. Ami ezután következett, az felháborító, és nem hagyjuk annyiban a keddi fegyelmi tárgyaláson. Tököli Attila békített, majd a túlsó oldalon álló partjelző jelzésére sárgát kapott. Nem akarom felmenteni a támadónkat, a szövegelésért házirendünk alapján megkapja a büntetését. De előtte nem követett el semmit, amelyre azt mondhatnánk, hogy hibázott. Logikátlan az egész.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik