Teli tüdővel

MALONYAI PÉTERMALONYAI PÉTER
Vágólapra másolva!
2008.03.06. 03:18
Hát kinek másnak hinnék, mint a magyar futballszövetségnek, még úgy is, hogy a szervezet a nemzeti csapat főnökeként csupán partner abban, hogy jönnek-e az argentinok. Tudva, hogy a nagy hírű intézménynek „viszszaigazolása” is van arról, hogy mieink lesznek június 4-én a dél-amerikai klasszisok, még erősebb bennem a hit. Kétségtelen, nyugodtabb lennék, ha az argentinok is úgy tudnák, hogy velünk játszanak az Úr 2008. esztendejének június havában, a negyedik napon.

Általában kevés nekem az ötvenszázalékos bizonyosság, de tort ül nálam a hazaszeretet, a honfiúi büszkeség, meg aztán hazafias rátartiság is van a világon, így aztán természetes, hogy honfitársaimnak hiszek, miért csapnának be, főként a futball, a szent játék ürügyén.

Alig bírom visszafojtani magamban a röhögést, elképzelem magamban San Diego derék polgárait, ahogy összevesznek azon, ki a legjobb az argentin csapatban, sokan közülük már neki is indulnak, hogy jó helyet fogjanak a sorban az elővételi pénztáraknál, a gyerekek megígérik, vigyázzállásban alszanak júniusig, csak kivigye a papa őket a meccsre, szóval a lelkesedés, a várakozás határtalan, mert… …mert fogalmuk sincs róla, hogy létezik egy Budapest (nem Bukarest…!) nevű város, annak is a XI. kerülete, ahol egy Kánai nevű úton, a 314/24. szám alatt féltve őriznek egy „visszaigazolást”, amelyet még az elnök is aláírt.

Ha tudnának róla, előbb egy világ dőlne össze bennük, aztán beletörődnének a megváltoztathatatlanba. Belátnák, hogy válogatottjuknak az az ideális felkészülés az Ecuador elleni vb-selejtezőre, ha néhány nappal előtte oda-vissza repkednek Dél-Amerika és Európa között. Az örök tamáskodóknak, a kockázatmentes élet kedvelőinek pedig ajánlom, hogy június 4-én utazzanak el Balatonfüredre. A Magyar Tüdőgyógyász Társaság 55. nagygyűlését az összes internetes honlap szerint megtartják.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik