Megyeri út: átjáróház!

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.03.06. 01:19
Címkék
Ismét nagy gólkülönbségű vereséget szenvedett az Újpest, amely ezúttal a Ligakupában szerepelt le: ötöst kapott a Debrecentől. A nem túl magas színvonalú találkozón a hazai szimpatizánsok Urbányi István távozását követelték, látva a megerősített(…) csapatuk vergődését.

Az utolsó két tétmérkőzésén kilenc gólt kapott a bajnoki címről álmodó Újpest.

Ez mindent elárul a csapat taktikai érettségéről, hozzáállásáról, tudásáról...

A lila-fehéreket a bajnokságban előbb a ZTE (4–1) majd szerda este a Debrecen zilálta szét (5–1). Tették ezt úgy az ellenfelek, hogy több alkalommal is „lenullázták” a lila-fehér védelmet, amely finoman szólva nem volt a helyzet ura. A Megyeri úti Ligakupa-mérkőzésen a fiatal futballistákat (is) felvonultató DVSC három olyan gólt szerzett, amely előtt egy-egy piros-fehér támadó egyedül, senkitől sem zavartatva törhetett kapura, és lőhetett gólt.

Súlyos gonddal küzd az Újpest védelme, ez a sor az elmúlt két meccsen tragikusan futballozott. Persze indokként hozható fel, hogy Vermes Krisztián és Ivan Dudics sérült, de ez sem menti a rosszul helyezkedő, rendre rossz megoldásokat választó játékosokat. Mint ahogyan az edzőt, Urbányi Istvánt sem, aki képtelen olyan taktikát „megalkotni”, amelynek nyomán rendeződnek a (hátsó) sorok. Az már Zalaegerszegen is feltűnt, hogy a lila-fehérek légiósa, Sadjo Haman többször is elöl feledkezik az akcióknál, és ugyanez történt szerda este is. A jól futballozó debreceniek többször is az üresen maradt bal oldalra helyezték át a támadások súlypontját, ebből adódtak a helyzetek.

Megmagyarázhatatlan továbbá, hogy jó képességű játékosok miért nem merik vállalni a párharcokat, miért nem futballoznak úgy, ahogy – állítólag – tudnak. A tudatos és bátor fiatalokból álló Debrecen nemcsak egyszerűen lefutballozta a pályáról a sokszor gyávának tűnő Újpestet, de meg is alázta a Szusza Ferenc Stadionban. Az 5–1-es különbség hűen tükrözi a két csapat közti különbséget, akár a hozzáállást, akár a játéktudást, akár a taktikai fegyelmezettséget vesszük szempontnak. A Debrecennek szinte minden bejött, az Újpestnek pedig volt egy jó öt perce a második félidő elején, ami nemhogy a bajnoki címvédő, de még a gyengébb csapatok ellen is kevés.

Sorsdöntő lesz a lila-fehérek számára a szombati, MTK elleni bajnoki mérkőzés. Ha arra az összecsapásra nem szedi össze magát a lila-fehér csapat, ha nem gondolkodik el a hadrenden az edző, vélhetően elfogy a türelme a csapatra sok pénzt áldozó Kovács Péter tulajdonosnak – vagyis az esetleges szombati vereségnek már súlyos következményei is lehetnek.

Ilyen játékkal, ilyen taktikai repertoárral felesleges bajnoki címről és nemzetközi kupaindulásról beszélni.

Felesleges, hiszen ez a jelenkori csapat még a harmatgyenge küzdelmek során is összeroppan…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik