Ujabb döntetlen, de micsoda különbség

MUNKÁCSY ANDRÁSMUNKÁCSY ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.02.16. 23:31
Címkék
A hétközi, Hannover elleni bajnoki után ismét 2–2-es döntetlent játszott a Karlsruhe, ezúttal hazai pályán a Leverkusen ellen. Nagy különbség viszont, akkor a hajrában buktak el két pontot Hajnal Tamásék, most a padlóról felállva mentettek pontot.

Több mérkőzésen a végjátékra maradt a döntés szombaton, az utolsó percek izgalmait mutatja, hogy valamennyi találkozón született gól az utolsó negyedórában. Biztos győzelmet csak a Werder és a Dortmund könyvelhetett el, mindkét csapat kieső helyen álló ellenfelét fektette két vállra.

Brémában két, UEFA-kupában is érdekelt együttes került szembe egymással, ráadásul a Werder és a vendég nürnbergiek is portugál ellenféllel küzdenek a legjobb 16 közé jutásért a kisebbik európai klubsorozatban. A Werder biztos előnnyel várja a jövő heti visszavágót (3–0 a Braga ellen), a Nürnberg azonban jó játéka és helyzetei ellenére is vesztesen hagyta el a pályát Lisszabonban (0–1, Benfica). Szombati találkozójukat a bajnoki címre is esélyes brémaiak tetszetős futball nélkül is könynyedén nyerték meg. A 20. perctől emberhátrányban játszó Nürnberg lehetőségekig sem jutott el a Weserstadionban, miközben védelmi megingásai hozzásegítették a zöld-fehéreket a biztos sikerhez.

Nagyobb küzdelmet ígért az élmezőnyt üldöző Leverkusen és Karlsruhe összecsapása, amelyre az előző fordulóban mindkét fél döntetlennel hangolt. A Bayer a Hamburg elleni rangadón tartott otthon egy pontot, a Karlsruhe viszont fordulatos találkozón előbb egyenlített a Hannover vendégeként, majd Hajnal Tamás révén a vezetést is megszerezte, de három perccel a lefújás előtt kiengedte a kezéből a győzelmet. A 2–2 megismétlődött ugyan, a Karlsruhe azonban nem bánkódhat annyira, hiszen kétgólos hátrányból hozta vissza a mérkőzést (ez a jelenlegi szezonban hetedszer sikerült egy csapatnak).

Óvatosságra intette Hajnalékat, hogy a tabella első öt helyezettje ellen eddig mindössze egyetlen pontot tudtak begyűjteni, a Hamburg elleni 1–1-es döntetlen mellett a Werder, a Schalke és a Leverkusen vendégeként is rúgott gól nélkül veszítettek, a Bayern pedig saját pályáján ütötte ki őket (4–1). A kék-fehérek azonban bátran vetették magukat a küzdelembe, és az sem szegte kedvüket, hogy Simon Rolfes már a 6. percben betalált a karlsruhei kapuba. A széleket megjátszva – gyakran hozva játékba Hajnalt is – számos helyzet alakult ki, de nem sikerült túljárniuk René Adler kapus eszén, aki hárította a magyar középpályás ígéretes távoli lövését is. Egy óra elteltével kétgólosra nőtt a vendégek előnye, de Stefan Kiessling találatára hamar válaszolt a Maik Franz átadásából eredményes Sebastian Freis, aki mesteri átvétel után zúdította a labdát a hálóba. A harcos Karlsruhe erőt merített a szépítésből, és az addig kevésbé hasznosan futballozó ausztrál Joshua Kennedy fejesével egyenlített, ezzel újabb pontot csent el az élmezőny egyik tagjától, újabb lépést téve a jövő évi UEFA-kupa-szereplés felé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik