Guti bombaformában

MUNKÁCSY ANDRÁSMUNKÁCSY ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.02.12. 22:59
Címkék
A Real Madrid együttese minden poszton a Valladolid fölé nőtt, és hét góllal örvendeztette meg szurkolóit a Bernabéuban. Raúl és Guti is kimagasló teljesítményt nyújtott, a remek csapatjáték láttán Spanyolországban már úgy vélik, eldőlt a bajnokság.

Mivel a Barcelona csak egy pontot hozott el szombaton a Sevilla otthonából, a Real Madrid lehetőséget kapott, hogy ismét meglépjen vetélytársától a tabellán, és a Valladolid elleni hét gól immár nyolcpontosra növelte a különbséget a két csapat között. A múlt heti almeríai botlást hamar feledtető királyi gárda nagyszerű játékkal győzte le középmezőnybeli ellenfelét, a csapatban többen is kiválóan futballoztak, ketten pedig klasszis teljesítménynyel járultak hozzá a sikerhez.

Kiemelkedett a mezőnyből a két gólt jegyző Raúl és a hat gólban is közreműködő (!) Guti, akiket a spanyol sajtó máris a válogatottba követel, tovább nehezítve az amúgy is gondterhelt Luis Aragonés szövetségi kapitány dolgát a nyári kontinenstornára utazó keret kijelölésében. Az est főszereplőjévé előlépő Guti vezeti a legtöbb gólpasszt adó játékosok rangsorát, tíz asszisztjával maga mögé utasítva többek között Ariel Ibagazát (Mallorca, 9) és Marcos Sennát (Villarreal, 7), nem beszélve arról, hogy a madridinak csupán 154 percre van szüksége egy gólt érő átadáshoz, üldözőinek (sorrendben) 205-re, illetve 266-ra. A 31 éves középpályás 12 idényt töltött el eddig a Santiago Bernabéuban, ezalatt ötször nyert bajnokságot és háromszor BL-t.

Alapembernek számított Vicente del Bosque együttesében, majd Fabio Capello edzősködése idején is szinte minden találkozón pályára lépett, de Bernd Schuster kezdeti bizalma megingott a játékosban, miután a Real csak döntetlent ért el a Real Murcia otthonában, és alulmaradt a Werderrel szemben a Bajnokok Ligájában. Négyszer is kimaradt a kezdő tizenegyből, de visszaküzdötte magát, és azóta Schuster is alapemberként számít rá. A Valladolid ellen kétszer talált be Sergio Asonje kapujába, de részt vállalt mind a négy további akciógólból: mesterien ugratta ki Baptistát, Raúlt, Robbent és Drenthét is. Karmesterként irányította övéit, mindkét szélen gyakran játszotta meg a szélsőket (Robbent, Robinhót, majd az őt váltó Drenthét), és könyörtelenül kihasználta mindkét lehetőségét.

A madridiak mestere elégedett volt Guti teljesítményével. „Igazi gólpassz-specialista, mindig képes meglepetéssel szolgálni, és mindent egy pillanattal előbb vesz észre, mint a többiek” – fogalmazott Bernd Schuster.

KAPUS TIM WIESE (német, Werder Bremen)

Bravúrosan védett a Bayern München elleni rangadón, Luca Toni büntetőjét is hárította.

HÁTVÉDEK

CHRISTIAN PANUCCI (olasz, Roma)

A Reggina nem tudta feltörni a római védelmet, a veterán védő egy fejes góllal is hozzájárult a győzelemhez.

RICHARD DUNNE (ír, Manchester City)

A válogatott hátvéd remekelt a United ellen, a City végül nagy meglepetésre 2–1-re megnyerte a manchesteri rangadót.

PHIL JAGIELKA (angol, Everton)

A 25 éves játékos jól fogta össze az Everton védelmét, és győztes gólt szerzett a Reading elleni bajnokin.

KÖZÉPPÁLYÁSOK

GENNARO DELVECCHIO (olasz, Sampdoria)

Góllal és gólpaszszal vette ki részét a Napoli elleni győzelemből, a genovai csapat jelenleg a hetedik helyen áll a bajnokságban.

LASSANA DIARRA (francia, Portsmouth)

Pályafutása első angol bajnoki gólját szerezte a Bolton ellen, amely három pontot ért a Portsmouthnak.

GUTI (spanyol, Real Madrid)

A mezőny legjobbja volt a Valladolid elleni bajnokin, két gólja mellett jobbnál jobb labdákkal tömte társait.

DIEGO CAPEL (spanyol, Sevilla)

A 19 éves középpályás gólt lőtt, és a mezőny legjobbja volt a Barcelona elleni rangadón.

CSATÁROK

MARKO PANTELICS (szerb, Hertha)

A berliniek könnyed győzelmet arattak a címvédő Stuttgart otthonában, Pantelics két góllal járult hozzá a 3–1-es diadalhoz.

JOHN CAREW (norvég, Aston Villa) A Newcastle védelme nem tudta megállítani a hórihorgas támadót, aki három gólt vágott a „szarkáknak”.

DIEGO FORLÁN (uruguayi, Atlético Madrid) A Racing ellen szerzett duplája három pontot ért csapatának, a támadó már kilenc találatnál jár a bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik