Nem hibázhat a Barca

MUNKÁCSY ANDRÁSMUNKÁCSY ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.02.09. 23:46
Címkék

Az éllovas Real Madrid múlt heti almeríai botlásával elérhető közelségbe került a Barcelonában már elveszettnek hitt aranyérem, ezért a katalánok annak tudatában lépnek pályára szombat este a Sevilla otthonában, hogy nem veszíthetnek pontokat a Primera División hetedik helyezettje ellen.

„Nyílt a bajnokság, és hiszünk benne, hogy megnyerhetjük. Mindenesetre nem csak rajtunk múlik: jól kell játszanunk, minden meccsen győznünk kell, miközben várjuk, hogy a Real hibázzon” – mondta Deco, a Barcelona középpályása.

Frank Rijkaard vezetőedző számára azonban fejtörést okoz több meghatározó játékosának hiánya, hiszen nem lehet ott a csapatban Bojan Krkic, Gianluca Zambrotta és Samuel Eto’o sem: előbbi gyomorpanaszai miatt már a Franciaország elleni barátságos találkozót is kihagyta, az olasz a portugálok elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett húzódást, Eto’o pedig az Afrikai Nemzetek Kupája vasárnapi fináléjára készül. Az együttes pénteki edzésén sérültet jelentett Deco és Sylvinho, nem beszélve arról, hogy Carles Puyol nemrég majdnem egy hónapra kidőlt a sorból. Kérdéses volt Giovani dos Santos és Rafael Márquez játéka is, a két mexikóinak ugyanis nem sok ideje maradt a regenerálódásra, miután visszatértek hazájuk válogatottjának egyesült államokbeli vendégszerepléséről, de a holland tréner végül mindkettejükre számíthat a Sevilla elleni bajnokin. Negyvennyolc nap után ismét a kezdőcsapatban kaphat helyet Ronaldinho, aki a gárda legutóbbi két mérkőzésén csereként már beszállt néhány percre, ám a Villarreal és az Osasuna ellen sem alkotott maradandót.

A gránátvörös-kékeknél már tervezik a jövőt is: ami az edző személyét illeti, Joan Laporta elnök hallgatása azt sejteti, mindaddig nem kívánja elkötelezni magát José Mourinhóval, amíg Rijkaard a Primera Divisiónban és a BL-ben is sikerre vezetheti a Barcát. A Racing Santandertől érkező védő, Ezequiel Garay mellett a nyártól a Camp Nouba szerződhet a jelenleg a Lyont erősítő csatár, Karim Benzema és a mostani ellenfél, a Sevilla dán középpályása, Christian Poulsen is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik