Már az adásvételről is tárgyalni kezdtek

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.02.05. 14:49
Címkék
Ördögi helyzetbe került a REAC, amelyből pusztán egyetlen kiút létezik – s úgy tűnik, az Sopronba vezet. Az MLSZ licencadó bizottsága állásfoglalásában leszögezi: a rákospalotai klub sem a tavasszal, sem pedig az új bajnoki szezonban nem játszhat a saját pályáján, mert bár a kerületi önkormányzat megígérte a villanyvilágítás elkészültét, ezzel jócskán elkésett.

A kör bezárult: a REAC egyetlen mentsvára Sopron lett – és fordítva.

Előbbinek élvonalbeli csapata, utóbbinak csak stadionja van, igaz, villanyvilágítással felszerelve, és jelen esetben csakis ez számít. A rákospalotai együttes harmadik éve tagja az élvonalnak, de a XV. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő Budai II László Stadion világításának hiányára ez idő alatt sem sikerült megoldást találni. Magyarán: egyetlen kapavágás sem történt még. Az MLSZ, illetve a szövetség licencadó bizottsága oly sok fogadkozás és többszöri határidő-módosítás után jelezte: a palotai fények kigyúlásának határideje 2007. december 31., ellenkező esetben a REAC elveszítheti, illetve a következő idényre nem kaphatja meg az élvonalbeli induláshoz szükséges engedélyt.

Emlékezzünk rá: a kerületi önkormányzat (mivel a tervek elkészültek, és már „csak” a közbeszerzési eljárás van hátra…) csütörtökön hivatalos nyilatkozatot adott ki, melyben május 26-ra vállalta a stadion villlanyvilágításának elkészültét.

Ezért aztán Forgács József, a REAC elnöke és Kutasi Róbert klubigazgató február 1-jén hivatalos levélben kérte Gertner Zoltánnak, az MLSZ licencadó bizottsága vezetőjének állásfoglalását, hogy a fenti ígéret birtokában játszhat-e a gárda a tavaszszal a saját pályáján, illetve kaphat-e a klub a 2008–2009-es bajnokságra élvonalbeli licencet.

A válaszlevél hétfőn érkezett meg, és ugyanazt tartalmazta, mint amit Gertner Zoltán korábban is határozottan állított. Vagyis: nincs további haladék! A következő idényre szóló licenckérelmeket március 15-ig kell benyújtani, és a dokumentumokban olyan telephelynek kell szerepelnie, amely megfelel az élvonalbeli előírásoknak – van a stadionban villanyvilágítás. Ígéreteket és lehetséges vagy tervezett vállalásokat a testület a szigorú szabályozások értelmében nem tud figyelembe venni.

Ez pedig azt jelenti, hogy a REAC a következő bajnokságban a Budai II László Stadionra nem kaphat licencet – így pedig bizonyosan nem indulhat az élvonalban…

„Nem kívánjuk a felelősöket keresni – tolmácsolta a REAC vezetőinek véleményét Kutasi Róbert klubigazgató. – Véletlenül sem szeretnénk bírálni a csapatot támogató kerületi önkormányzatot, és határozottan állítjuk, hogy a Magyar Labdarúgószövetség, illetve licencadó testülete is a legnagyobb türelemmel, illetve jogszerűen tette a dolgát.”

Be kell látni, hogy a REAC hiába felel meg szakmai és gazdasági szempontból is az élvonal követelményeinek, ha nem megfelelő az infrastruktúra, amely Sopronban maradéktalanul adva van. A rákospalotai vezetők így tovább folytatják tárgyalásaikat a soproni önkormányzattal – és nem pusztán a tavaszi vendégszereplésről, hanem a futball-kft. értékesítéséről is.

Nem lennénk meglepve, ha a felek hamarosan megegyeznének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik