Előtérben a külföldiek

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2008.01.22. 01:34
Címkék
A macedón Aco Sztojkov távozása sem befolyásolja a DVSC-TEVA átigazolási politikáját: a bajnoki címvédő a 23-szoros válogatott támadó elszerződésétől függetlenül új játékost igazolna – olyat, aki megfelel a szakmai kritériumoknak és a futballcég gazdasági lehetőségeinek.

Négy futballistát tesztelt a múlt héten a DVSC-TEVA szakmai stábja, de egyikük sem lesz a bajnoki címvédő játékosa. Az Orosháza húszéves középpályása, Petneházy Márk tavaszi produkcióját az ígéretek szerint figyelemmel követi a debreceni edzői team, ami a többi próbajátékos nagyerdei teljesítményéhez viszonyítva dicsérettel ér fel, másrészt viszont azt feltételezi, hogy az utánpótlás-válogatott középpályásának pillanatnyilag csekély az esélye a „legzsúfoltabb” sorban a csapatba kerülésre.

A hazai kluboknál jelentkező légióshad minőségét tökéletesen illusztrálja az itthon igényes, körültekintő vásárlónak számító debrecenieknél próbálkozó három külföldi röpke hajdúsági karrierje. A 22 éves montenegrói Drazsen Ajkovics, valamint honfitársa, az U19-es válogatott Damir Agovics aligha tér vissza Debrecenbe, utóbbi már a szombati, Kazincbarcika elleni felkészülési találkozón sem lépett pályára, s nem csupán azért, mert a nyárig szerződés köti az Eintracht Frankfurthoz... Az Esperance Tunis támadója, Szalama Kasdaui Damir Agovicséhoz hasonló okokból kihagyta a hét végi felkészülési találkozót, igaz, a csatár (vagy inkább menedzsere) nem tartja lefutottnak a Kárpát-medencei csapatkeresést, a ZTE legalábbis újabb esélyt adott az észak-afrikainak.

„Folyamatos a játékosajánlás, és mi is figyeljük a piacot – mondta Szilágyi Sándor, a DVSC-TEVA ügyvezetője. – A magyar kínálat sajnos meglehetősen szűkös, ezért is kerülnek ilyenkor előtérbe a külföldiek. Valamennyi csapatrészbe igazolunk játékost, már ha az illető a szakmai követelményeknek megfelel, és a számunkra megfizethető kategóriába tartozik.”

A télen három támadóját – Dzsudzsák Balázst a PSV-nek, Ibrahima Sidibét a Sint-Truidennek, Zsolnai Róbertet a Honvédnak – eladó bajnok fentebb vázolt átigazolási politikáját az elöljáró szerint Aco Sztojkov távozása sem írja át. Ha a DVSC-TEVA megválik az egy éve szerződtetett macedóntól, csatárkeresés terén aktivizálja magát, ha másként nem, egy hetek óta lebegő ügy lezárásával, azaz az ősszel kölcsönben Győrött játszó Igor Bogdanovics visszarendelésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik