Lezárt múlt, biztató jövő

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2008.01.09. 00:41
Címkék
Kedden az FC Fehérvár futballistái közül néhánynak nem csupán a Sóstói Stadion edzőpályáján, a klubirodában is jelenése volt, ahol a futballcég februárban hivatalba lépő ügyvezetőjével, Bérczy Balázzsal és Mezey György sportigazgatóval egyeztettek múltról (ergo: pénzről) – és jelenről.

Mezey György frissen kineve zett sportigazgatóval, a – papíron – február elsejével ügyvezetői minőségben hivatalba lépő Bérczy Balázzsal és egy ügyvéddel kiegészülő hármassal volt találkozója kedd délelőtt és kora délután az FC Fehérvár néhány játékosának.

A nyolcszemközti megbeszélések tárgya – Dénes András kommunikációs igazgató megfogalmazása szerint – a tárgyalásra invitált futballisták fehérvári jövője volt. Nem mellékesen a múlt is szóba került a hosszabb-rövidebb ideig tartó eszmecseréken, ugyanis a közös folytatás alapfeltételeként a futballcégnek és a játékosoknak az elmaradt, nem bér jellegű tartozások kérdésében először kompromisszumra kellene jutniuk.

„A futballcég teljesítette a labdarúgóknak járó munkabér jellegű kifizetéseket, a keddi összejövetelen alapvetően az volt a kérdés, tudunk-e új, tisztességes hangon beszélni a jövőről – mondta a klubmédiafelelőse. – Ezek a konzultációk nem érintik az FC Fehérvár licencügyét, a hiányosságokat pótoltuk, a tartozásokat rendeztük, csak ezek dokumentációját csatolva küldhettük el fellebbezésünket. E tekintetben nincs más dolgunk, mint várni a másodfokú testület pénteki döntésére, visszaigazolására.”

A klubirodában kedden megforduló labdarúgók számát és személyét, valamint a megbeszélések eredményét firtató kérdésre Bérczy Balázs ügyvezető szűkszavúan válaszolt.

„A tárgyalások elkezdődtek, majdnem tíz játékossal sikerült asztalhoz ülnünk, de nem kívánom megnevezni, kikkel, és egyelőre arról is korai lenne nyilatkozni, mire jutottunk az érintettekkel. Az első kör után mindamellett úgy vélem, egyben marad a Fehérvár, erős csapatunk lesz. Ezen a héten mindenképpen szeretnénk lezárni az egyeztetéseket, azaz minden labdarúgóval beszélgetünk. Szóval szerdán folytatjuk.”

A cégvezető „erős csapatunk lesz” félmondatából, valamint a minden társaságban kialakuló játékoshierarchiából kiindulva a keddi „meghívottak” feltehetőleg az FC Fehérvár kulcsemberei (a csapatkapitány Koller Ákos, Farkas Balázs, Dvéri Zsolt, Simek Péter, Sitku Illés, Sebők Zsolt) voltak.

A fentiek közül Farkas Balázs vállalta a nyilatkozatot.

„A múltat a jelek szerint sikerült lezárnunk, így elsősorban a jövőről tárgyaltunk – mondtaaz ügyvezető és a klubkommunikátor szavaival egybehangzóan a középpályás. – Ami az előbbit illeti: szóbeli megállapodást kötöttünk, tisztességesen lezártuk azt a fejezetet. Mezey György sportigazgató kijelentette: a csapatnak szüksége van rám, ígéretes jövőképet vázolt fel, amelynek keretében a klub négyéves szerződéshosszabbítást kínál. Tekintettel arra, hogy az álláspontok nagyon közel állnak egymáshoz, szerintem a következő találkozón negyedóra alatt végzünk.”

Bérczy Balázst idézve: folytatása következik...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik