Edzés – hét futballistával

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.01.09. 00:41
Címkék
Pénz és klublicenc továbbra sincs Sopronban, újabb ígéretek viszont akadnak. A csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, Köteles Zsolt csütörtökre taggyűlést hívott össze, amelyen elviekben az olasz többségi tulajdonosoknak is meg kell jelenniük. Az együttes mellett becsülettel kitartó játékosok péntekig hajlandóak várni, mert még új befektető is érkezhet a megszűnés szélére sodródó klubhoz.

Újból stoplik kopogásától volt hangos a soproni csapat öltözőfolyosója. Igaz, nem minden megjelent öltözött aztán tréningfelszerelésbe, az együttes idei első edzésén ugyanis mindössze hét fiatal labdarúgó futott ki a gyepre. Persze ismerve a soproniak helyzetét már annak is örülni kell, hogy a csapat egyáltalán készül, készülget a tavaszi folytatásra, annak ellenére, hogy az MLSZ elsőfokú licencadó testülete múlt hét pénteken megvonta tőle az indulásra jogosító klublicencet.

Úgy tudtuk, a tréning délelőtt tíz órakor kezdődik, azonban majd negyven perccel korábban egy árva lélek sem tartózkodott a stadion környékén. A csendet csak egy bicikli nyikorgása törte meg: a postásé. A nagydarab férfi odakarikázott a főbejárathoz, válltáskájából előrántott egy nagy, barna borítékot, majd várt. De hiába, a küldeményt nem vette át tőle senki, a postaládába nem dobhatta, csak értesítőt hagyott ott.

Ha jól sejtjük, a boríték éppen a licencmegvonásról szóló határozatot tartalmazta, amely megfellebbezhető – a kézhezvételtől számított tizenöt napon belül. Vagyis amíg nem veszik át, nem kezd ketyegni az a bizonyos óra – így aztán nem meglepő, hogy nem „kézbesült” a küldemény...

Az időközben megérkező szakember, Végh Tibor is széttárta a karját: lesz, ami lesz, csak mondanak végre valamit. Hasonlóan gondolkodott a többi játékos is (már akik még nem igazoltak el), akik késve bár, de megérkeztek. Utolsóként – immár tíz óra után – futott be Fehér Zoltán és Sifter Tamás – így tizenötre duzzadt a létszám –, akik a többiek után abevonultakz öltözőbe, hogy meghallgassák a csapat ügyvezető igazgatója, Köteles Zsolt zárt ajtók mögötti eligazítását.

Amikor a fejleményekről kérdeztük az ügyvezetőt, kutyafuttában, kifelé menet csak annyit mondott: „Nincs fejlemény!”

Pedig a hírek szerint valamilyen úton-módon sikerült az olasz többségi tulajdonosok képviselőjével felvenni a kapcsolatot így Köteles Zsolt, mint a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője taggyűlést rendelt el csütörtökre. Hogy ott mi történik majd, szerettük volna tőle megtudni, ám elfoglaltságára hivatkozva kitért a válaszadás elől. Ezért csak találgatás, hogy ha megjelennek az olaszok, ha nem, csütörtökön a többségi tulajdonhányadtól való megfosztásuk lehet a cél – hacsak nem állítanak be egykét zsák pénzzel. Hiszen ahogy hallani lehetett, vannak más érdeklődők, akik szívesen fektetnének az egyesületbe (sőt a tetemes adósságot is magukra vállalnák), de csakis akkor, ha jogilag rendezett, úgymond „olaszmentes” a helyzet.

Az első csapat tagjai a megbeszélés után úgy döntöttek, péntekig türelmesen várnak, de felesleges átöltözniük, inkább a büfében rögtönzött csocsóbajnokságot rendeztek. Az NB III-as gárda hét játékosának azonban nem asztali, hanem valódi foci jutott: rengeteg futással, kevés játékkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik