Franky Vercauteren a magyar kapitány?

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.01.08. 12:28
Címkék
Belgiumból származó információk szerint az Anderlecht egykori vezetőedzője, Franky Vercauteren is magyar kapitány lehet, sőt egyesek úgy tudják: Kisteleki István, az MLSZ elnöke már meg is egyezett vele. Ezt az elnök cáfolta.

Kisteleki István bezárkózott, a felvetett kérdésekre leginkább egy rövid mondattal – mindig ugyanazzal – válaszol: „Nem nyilatkozom ebben az ügyben.”

A napokban leginkább a kapitánnyal kapcsolatos kérdésekkel kerestük az MLSZ elnökét, aki azonban semmivel sem hagyja magát kizökkenteni. Tartja magát némasági fogadalmához, és még csak sejtelmes nyilatkozatot sem tesz a kapitánykérdésről. Még a múlt héten annyit elárult, húsz nevet tartalmaz a lista, amelyen a jelöltek neve szerepel – igaz, úgy tudjuk, már megvan a kiszemelt, és a szóbeli megállapodás is megköttetett a leendő kapitány és az elnök között.

Hétfői számunkban elsősorban német vonalon tapogatóztunk, keresgéltünk, nyomoztunk, hiszen hivatalos információ híján vagyunk kénytelenek dolgozni...

A legújabb, ezúttal sem hivatalos információ szerint belga szakember is befutó lehet. Egyes ottani források szerint Francois (Franky) Vercauteren már meg is egyezett Kisteleki Istvánnal – igaz, az elmúlt időszakban ehhez hasonló hírt már hallottunk több edzővel kapcsolatban is. Amikor az MLSZ elnökének Franky Vercauteren nevét említettük, a már említett szokásos választ kaptuk. A korábban 63szoros belga válogatott labdarúgó mellett szól, hogy rendkívül nagy a nemzetközi tapasztalata, ám eddig csak kluboknál tevékenykedett. Ráadásul belgiumi forrásaink szerint mostanában többször jegyezte meg: hamarosan aláír egy külföldi együtteshez…

Franky Vercauteren mellett képbe kerülhet, avagy kerülhetett Christoph Daum is, aki a Köln trénere – igaz, szerződése 2010-ig szól, és aligha lenne egyszerű kivásárolni.

Hasonlóan Trond Solliedhez... A jelenleg – immár másodszor – a Gent edzője Norvégiából származó információ szerint szintén esélyes a kapitányi pozícióra.

A korábban a Rosenborgot, az Olympiakosz Pireuszt és az FC Bruges-t is irányító edző magyar kapcsolatai nem merülnek ki a Bruges DVSC elleni 2004-es UEFA-párharcaiban, a trénernek korábban a magyar válogatott technikai igazgatója, Szekeres Tamás a játékosa volt.

Létezhet olyan forgatókönyv, amely szerint Kisteleki István több nevet is előterjeszt a január 15-i tanácskozáson (ez ugyebár a fenti gondolatmenetnek ellentmond, ám mifelénk bármi előfordulhat), és az elnökségi tagok majd a helyszínen választják ki a befutót. A procedúra szerint ez ad felhatalmazást az elnöknek a tárgyalásokra.

Futballfejlesztési igazgatót keresve Kisteleki István információnk szerint a korábban az Ajaxnál, majd Debrecenben dolgozó Jámbor Lászlóval is felvette a kapcsolatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik