Adósság miatt kizárva!

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.01.05. 00:36
Címkék

Ez lehet az utolsó felvonás a nemlét határára sodródó FC Sopronnál: az MLSZ elsőfokú licencadó testülete pénteki ülésén megvonta az együttes licencét. Mivel a klubnál még csak esély sem nyílt rá, hogy az áldatlan állapotok valamelyest is javuljanak (vagyis a felszívódó olasz többségi tulajdonosok továbbra sem jelentek meg a Városi Stadionban eurómilliókkal tömött zsebekkel…), várható volt, hogy végül ez a döntés születik. A csapat ugyanis nem pusztán jelenlegi és volt játékosainak, hanem magának a labdarúgó-szövetségnek, sőt az adóhatóságnak is tetemes öszszeggel tartozik.

Ez elég ok arra, hogy a gárda tavasszal ne folytathassa bajnoki szereplését. Egy kiskapu még maradt: az írásbeli határozatot a jövő hét elején kézbesítik, ennek kézhezvételétől számított tizenöt napon belül lehetőségük nyílik a soproniaknak fellebbezésre.

A csapat ügyvezető igazgatóját, Köteles Zsoltot előbb péntek délután, még a határozat kihirdetése előtt megkerestük, amikor annyit mondott: „Azt vizsgálták, hogy a csapat menynyiben felel meg a licencfeltételeknek.”

Ekkor az ügyvezető még nem kívánta kommentálni, milyen ítélet várhat a csapatra. Amikor kora este hivatalossá vált a licencmegvonás, bővebb nyilatkozatra kértük volna Köteles Zsoltot – ám ekkor már nem vette fel a telefonját…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik