Húsz név a kalapban

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.01.04. 01:23
Címkék

Tizenegy nappal a szövetségi kapitány megválasztása előtt még nem tudni, ki lesz a befutó. Az egyik lehetséges megoldás, hogy Várhidi Péter további bizalmat kap, és az elnökség meghosszabbítja december 31én lejáró szerződését. A másik, hogy külföldről érkezik szakember, és Várhidi Péter más feladatot kap a magyar labdarúgásban.

Egyelőre csak annyit tudni, hogy a posztra csaknem húsz jelölt van, jelentős részük külföldi. Hallani lehetett a svéd Benny Lennartsonról, a német Horts Köppelről, valamint a brazil Carlos Alberto Torresről mint a kapitányi pozíció legfőbb várományasairól. (A délamerikai tréner neve már korábban is felvetődött, de két éve végül Bozsik Péter lett a befutó.) A brazil szakember – aki 1970ben világbajnoki címet nyert hazája válogatottjával – menedzserén, Joe Borbélyon keresztül a következő nyilatkozatot juttatta el a Nemzeti Sporthoz.

„Meglepetéssel olvastam lapjukban azt az információt, hogy bejelentkeztem a magyar válogatott kispadjára. Ez nem felel meg a valóságnak, gazdag edzői pályafutásom során sosem tettem ilyet – mindig csak konkrét megkeresésre és bizonyos jellegű felkérésre reagáltam. Jelenleg három válogatott ajánlatán gondolkodom. Szeretném megjegyezni, hogy nagy megtiszteltetésnek tartanék egy magyarországi kihívást, már csak azért is, mert Puskás Ferenc hazájának és a magyar focinak még mindig van becsülete Dél-Amerikában – annak ellenére, hogy már hoszszabb ideje nem ért el nagyobb sikereket az együttes. De éppen ez jelentené számomra a kihívást az esetleges magyar–brazil házasságban.”

A fentiekből persze sejteni lehet, hogy a magyar szövetség már puhatolózott a brazil szakembernél, igaz, arra a kérdésre, az MLSZ kereste-e meg Carlos Alberto Torrest, Joe Borbély nem kívánt válaszolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik