Kizárhatják a csapatot

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.01.02. 23:26
Címkék

A lét-nemlét határán egyensúlyoz az FC Sopron, a klub helyzete továbbra sem kecsegtet túl sok jóval. A csapatot működtető gazdasági társaság olasz többségi tulajdonosait elnyelte a föld, a felhalmozott tetemes adósságot pedig már az MLSZ sem hagyja, hagyhatja szó nélkül – így az együttest pontlevonás, pénzbüntetés és kizárás is fenyegeti.

A soproniak – információink szerint – több mint tízmillió forinttal tartoznak a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, ezért a fegyelmi bizottság még tavaly december 11-én úgy határozott, hogy egyszeri alkalommal három büntetőpontot von le a csapattól, illetve március 31-ig kizárja az átigazolásokból, ha a határozat jogerőre emelkedéséig nem fizet.

A gárda korábbi játékosának, Sira Istvánnak az ügye sem rendezett. A támadónak szintén tartozik a klub (mint ahogy a többi labdarúgónak is), a fegyelmi bizottság pedig egymillió forintos pénzbüntetést helyezett kilátásba, ha nem teljesítik a játékos szerződésében foglalt követeléseket.

„A korábban meghatározott időpontig nem kaptam meg a járandóságomat – panaszkodott Sira István, aki az osztrák Mattersburg amatőrcsapatában folytatja pályafutását. – Csütörtökön újra be kell mennem a szövetségbe, és szerintem biztos, hogy megbüntetik korábbi együttesemet.”

De ez még nem minden, hiszen az MLSZ licencadó testülete továbbra is vizsgálódik a soproniaknál.

„Új fejlemény még nincsen, pénteken kerül az FC Sopron ügye az elsőfokú licencadó testület elé – mondta Serényi Péter, az

MLSZ sajtófőnöke. – Munkatársaink még szerdán és csütörtökön is a helyszínen vizsgálódnak, majd tárgyalnak az ügyvezetővel, Köteles Zsolttal. Az eljárás természetesen összefügg a csapat tetemes adósságállományával, amellyel kapcsolatban a fegyelmi bizottság korábban már kilátásba helyezett különböző szankciókat.”

Ha csak ez utóbbit vesszük, nincs értelme a szurkolókat tovább hitegetni: Sopron pénteken lekerülhet a honi futball térképéről .

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik