Hallgatnak az olaszok

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.12.21. 00:27
Címkék

„Nem lettünk semmivel sem okosabbak” – sóhajtozott szerda este Nagy Tamás képviselő, miután Sopron város önkormányzatának idei utolsó közgyűlésén szóba sem került a labdarúgócsapat sorsa.

Marad tehát a bizonytalanság és a tetemes adósság, amelynek mértékéről hivatalos papírok hiányában csak találgatni lehet, de leszögezhető: ha 150 millió forintot mondunk, nem lövünk túlzottan mellé.

„Az önkormányzat megbízott egy pénzügyi és jogi szakemberekből álló társaságot, hogy világítsa át a futball kft.-t – mondta aztán csütörtökön Abdai Géza, Sopron alpolgármestere. – Bekérettük az összes létező dokumentumot Köteles Zsolt ügyvezető igazgatótól, hogy végre tisztán lássunk a kialakult helyzetben. Egyelőre csak sejtéseink vannak arról, mennyi lehet a klub tartozása, de remélem, a vizsgálat lezárultával már pontos információink lesznek, és elkészíthetünk végre egy intézkedési tervet. Tudom, szorít bennünket az idő, ezért még az ünnepek alatt is dolgozunk.”

Persze az áldatlan állapotok rögvest megszűnnénnek, ha felbukkannának végre az olaszok – pénzeszsákkal a hátukon.

„Higgye el, minden követ megmozgatunk, hogy fel tudjuk venni a kapcsolatot a többségi tulajdonos Carrefur Ltd. ügyvezetőjével – mondta Abdai Géza. – A társaságot képviselő ügyvédet is felkerestük már, de ő sem jár sikerrel.”

Pedig ha végre el lehetne érni a tulajdonosokat, akkor például nekik szegezhetnénk a kérdést: mi van azokkal a hitelekkel, amelyek felvételi kérelmét (állítólag) két fővárosi bank is elfogadta már, s csak a pénz folyósítására kell várni – december eleje óta…

Köteles Zsolt, a csapat ügyvezetője elárulta, hogy a szakmai igazgató, Salvatore Trunfio sincs már Sopronban (igaz, ő egyébként sem nyilatkozik pénzügyekről…): „Legutóbb azt

mondták, hogy december huszonhatodikán vagy huszonhetedikén eljön végre az alelnök, de annyiszor áltattak, hogy jómagam is csak azt hiszem el, ami már megtörtént…”

A soproniak pedig azt sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik