Remek hangulatban remek győzelem

AMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁSAMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS
2007.12.15. 23:32
Címkék
Jó kezdés, még jobb folytatás: az Ukrajna elleni győzelem után Lengyelország ellen is nyert a magyar válogatott – kétgólos hátrányból. Egy lépésre a tornagyőzelem.

Egyensúly – ez volt a második meccs jelszava. Legalábbis egy ideig. Miután ugyanis a csarnok újra fénybe borult a csata előtti, kifejezetten formás lézerbemutató után, tényleg kéz a kézben indult előre a két csapat: ha az egyik kapura lőtt, a következő támadásból a másik is megtette ugyanezt, ha egy magyar a büntetőpad felé indult, hamarosan egy lengyel is követte. Amúgy meg harcos pillanat is akadt bőven, az előző este Ukrajna felett aratott győzelem Pat Cortina által említett egyetlen negatív pontja, a sok büntetés most is jellemző volt – a túloldalon is. A temérdek játékmegszakítás miatt az üzenőfalon meg is jelent: „5 minutes penalty for the referees – interference.”

Aztán viszont nem morgott a közönség, hanem talpra ugrott, majd visszaült üzenetet írni, mert a válogatott megtette azt, amit előző nap nem tudott: betalált kettős előnyből, így a bíróknak büntetést szorgalmazó SMS után ez villogott a kivetítőn: „Vas Marcit elnöknek!”

Persze a felütésnek megfelelően nem élt sokáig a magyar előny, mert a lengyel társulat is hatékony volt fórban. Ehhez jött még Budai Krisztián és Rafal Radziszewski néhány hatalmas védése, egy kis csetepaté a palánk mellett, úgyhogy abszolút egál volt két harmad után.

Akkor, amikor az előző rivális, Ukrajna ellen elfogyott a szufla. Most viszont nem tűnt így. Hiszen a fiúk újra nekiláttak, gyakorlatilag nekiestek az ellennek, csak éppen eredmény nélkül.

Aztán a bírók gyorsan kiosztottak kétszer két percet, és öt a három ellen nem vacakolt sokat a piros mezes válogatott, ahonnan Vas, onnan Adrian Labryga is piszok nagy gólt lőtt, majd gyorsan kaptunk még egyet, s úgy tűnt, összeestünk – de nem! Labryga ugyanis a másik kapuba is betalált, gyakorlatilag öngólt rúgott – ez volt az első találat egyenlő létszám mellett… –, amitől a mieink hirtelen belelkesedtek: Ocskay Gábor bombájával három három!

Innen már nyerni is lehet... Kell!

Fekete Dániel pedig stílusosan vitte be a győztes találatot – egyszerűen mesés gólt ütött.

Nyertünk! Mínusz kettőről!

Tegnap azt írtuk, nagy ez a csapat.

Óriási.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik