Hóhér lett a cselkirályból

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.11.29. 00:05
Címkék
Egyik szeme sír, a másik nevet Cristiano Ronaldónak. A Manchester United portugál játékosa a 92. percben szerzett győztes gólt előző egyesülete, a Sporting ellen (2–1), így a lisszaboni együttes lemondhatott a BL-nyolcaddöntőről. A támadót mégsem szidják hazájában, amiért belepiszkított saját fészkébe, mert úgy vélik, csak a feladatát teljesítette.

Cristiano Ronaldo kedd este (is) a hóhér szerepébe kényszerült.

A Manchester United portugál labdarúgója padlóra küldte előző egyesületét, a Sportingot. A lisszaboni gárda ezzel búcsút intett a Bajnokok Ligájának, hiszen az ötödik mérkőzésén is győztes MU elleni 2–1-es vereségével búcsút mondhat a nyolcaddöntőnek.

Az angol gárda 22 esztendős zsenije a találkozó 92. percében pecsételte meg honfitársai sorsát, amikor szabadrúgásból látványosan tekerte a labdát Rui Patrício kapujába. Milyen a sors: nem ez volt az első eset, hogy Cristiano Ronaldo az örökre szívébe zárt együttesnek keresztbe tett. Szeptember közepén a José Alvalade Stadionban szintén az ő találatával nyertek a szigetországiak (1–0). Ne szépítsük: a két meccsen szinte egymaga elintézte a Sportingot, amely UEFA-kupa-indulással még vigasztalódhat.

De a játékosnak szegezhetnénk a kérdést: hát illik ilyet tenni?

„Illik vagy sem, ő megtette, és kész – mondta Martíns Morim, a portugál A Bola sportlap munkatársa. – Ezért nem szabad hibáztatni. Az első, lisszaboni mérkőzésen egyébként is látszott, mennyire zavarban van a gólja után. Nem mert, nem akart ünnepelni. Csókot dobott a nézők felé, jelezvén: közületek való vagyok, kérlek titeket, bocsássatok meg nekem, ilyen a futball…”

Az Old Traffordon már nem volt ennyire visszafogott. Igaz, csak némi hezitálás után engedett utat érzelmeinek s örült a góljának. Cristiano Ronaldo a lefújás után megmagyarázta, hogy miért.

„Széttártam a karomat, majd csapattársam, Anderson hirtelen megragadott – emlékezett vissza


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik