Jól tűri a cseréket

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.11.10. 16:12
Címkék
Huszti Szabolcs alapember Hannoverben. Négy gólt szerzett már a szezonban (ebből hármat tizenegyesből), és Mike Hankéval együtt csapata legeredményesebb játékosa. De hiába volt tizenegyszer kezdő, legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén mindig lecserélték.

Emlékezetes képsorok voltak, amikor Huszti Szabolcsnak két hete nem akaródzott lejönni a pályáról a Frankfurt elleni bajnoki (0–0) nyolcvanadik percében.

Pedig edzője, Dieter Hecking hívta.

Nem volt hát mit tenni: a középpályás elindult az oldalvonal felé, odaértekor pacsit adott trénerének, ám máshoz nem volt kedve. A szakember viszont odahúzta magához a 28-szoros válogatottat, megsimogatta a feje búbját, és baráti hátba veregetéssel engedte útjára.

Ez volt sorozatban a negyedik alkalom, hogy Huszti Szabolcsnak idő előtt kellett elhagynia a pályát. A ballábas középpályás szerint senkinek sem esik jól, ha akkor cserélik le, amikor úgy érzi: végig bírná.

A múlt héten a Dortmund ellen más volt a helyzet. Akkor a 64. percben jött le, mert három nappal korábban majd százhúsz percet töltött a pályán a Schalke elleni kupamérkőzésen.

De hogy előtte zsinórban négyszer (összesen pedig hatszor) kellett úgymond taktikai megfontolásból elhagynia a pályát, felér egy (illetve több) figyelmeztetéssel is – Huszti Szabolcs fontos góljai dacára.

„Jól játszik Szabolcs, de látszik, hogy nincs csúcsformában” – mondta Volker Wiedersheim, a Hannoversche Allgemeine című helyi lap sportrovatának munkatársa.

„A Stuttgart elleni két góljával magasra tette a lécet – fűzte hozzá az újságíró. – Fontos szereplő a csapatban, de egyetértek Dieter Heckinggel, aki többször lehívta őt. Remélem, megérti, hogy ettől még semmivel sem rosszabb játékos. Dieter Hecking sem kritizálta még soha a nyilvánosság előtt. Igaz, a posztján nincs erős vetélytársa.”

Huszti Szabolcs helyére mindig a 26 esztendős Benjamin Lauth áll be, de ez nem jelenti azt, hogy ők ketten rivalizálnának egymással.

„Huszti Szabolcs kiesésével át kell szervezni a csapatot – ecsetelte Volker Wiedersheim. – A cél az, hogy a középpálya bal oldalán ilyenkor ne legyen lyuk.”

Ami a Hertha elleni szombati bajnokit illeti, Huszti Szabolcs – szokás szerint – nagyon elszánt.

„Nem sértődöm meg, ha a hetvenedik percben megint lecserélnek – mondta a középpályás. – De csak akkor, ha addig már két gólt rúgtam!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik