Sztrájkoljatok!

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.10.05. 09:36
Címkék
Meghatározó döntés előtt állnak a fehérvári játékosok. És most nem csupán arra gondolok, hogy pályára lépnek-e az Újpest ellen, vagy sem. Ennél sokkal többről van szó. Péntek este nemcsak az dől el, szembeszállnak-e a folyamatosan hamisan ígérgető vezetőkkel, hanem az is, milyen emberek ők valójában.

Jelenleg úgy tűnik, az első keret labdarúgói nem játszanak az Újpest ellen, ám az korántsem mindegy, mivel indokolják döntésüket. Ha sztrájkolnak – ez törvény adta joguk –, akkor őszinték és egyenesek. Ha sérülésekre hivatkoznak, akkor mindenkit becsapnak. Hazudnak a szurkolóknak (akik új nadrágokat csináltattak nekik ajándékba, mert szúrja a szemüket, hogy a csapat sosem játszik piros-kékben), átvágják az ellenfelet, vagyis igaztalanná válnak ők is.

Olyanok lesznek, mint akik ellen éppen protestálni készülnek. Nagyon nehéz lenne ma a fehérvári klub tájékán olyan embert találni, aki mindig – na jó, legalább néha – igazat beszél. Még abban sincs egyetértés, ki a tulajdonos. Szóval Fehérváron nem sikk az igazmondás, mindenki becsap mindenkit. Eddig csak a játékosok voltak őszinték, hiszen az áldatlan viszonyok dacára szorgalmasan gyűjtötték a pontokat.

Lényegében az ellentételezés esélye nélkül nyerték meg egymás után a meccseket. Legutóbbi két bajnokijukat viszont elveszítették, igaz, akkor már benne volt a levegőben, hogy talán ki sem állnak, ám végül lejátszották a mérkőzéseket. Őszintén, tisztán.

A múlt heti, Paks elleni találkozóra azért mentek el, mert nem akartak közellenséggé válni. Adtak még egy esélyt a vezetőknek, ám hiába, mert ezúttal sem tartották be az ígéreteket: nem lesz pénz, és nem lépnek pályára péntek este.

A legjobb persze az lenne, ha játszanának, de ha ezt nem teszik meg, legalább igaz emberként álljanak ki a vezetők és a szurkolók elé. A kérdés: sérülés vagy munkabeszüntetés? Hazugság vagy igazság… Akkor már inkább sztrájkoljanak ugyanolyan őszintén, mint ahogyan a bajnokság első felében futballoztak!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik