Figyelem: fegyelem!

A. Z.A. Z.
Vágólapra másolva!
2007.09.30. 00:32
Címkék
Negyedik osztrák ligabeli meccsére, első pontjai megszerzésére készül az Alba Volán. A fehérvári csapat előtt nem kis akadály tornyosul: vasárnap 18 órától a második helyen álló, öt korábbi NHLjátékost felvonultató EHC Linzet fogadja.

Leültek, beszélgettek. Nem ke veset. A csütörtöki, villachi vereség (2–5) kissé megbénította a társaságot. Nem véletlenül. Az eddigi három mérkőzés közül ezen volt a legtöbb esélye a csapatnak a pontszerzésre (Innsbruckban és otthon a Salzburg ellen erre nemigen volt sansza), ám hatvan perc játékot követően újfent vereség után kellett a játékosoknak az öltözőbe ballagniuk. Sokan feltették a kérdést: mi lett volna akkor, ha a bíró megadja az Alba Volán szabályos gólját 0–0-nál? Vagy akkor, ha nem adja meg utána a házigazda első, egyértelműen szabálytalan (korcsolyával rúgott) találatát? Sem úgy, sem így nem tett, 1–0-s vezetés helyett 0–1 – meg is rogyott rögvest a magyar bajnok, s ennek hatásaként másfél perc alatt újabb két gólt kapott.

A lelkeknek tehát nem tett jót a kirándulás, mindazonáltal a fehérváriak nem csak a bírót okolják a vereségért. Mert bárhogy is fújjon, fegyelmezetlenül senki ellen sem lehet keresnivalója az osztrák ligában az együttesnek. Márpedig Villachban (is) rengeteg volt a felesleges kiállítás – különösen az fájó, ha a csatárok üldögélnek a padon…

Szóval leültek, s beszélgettek.

„Alaposan átrágtunk mindent, kiemelt figyelmet fordítva a fegyelemre. Nem játszhatunk olyan sokat emberhátrányban, mint eddig, a felesleges büntetéseket a minimálisra kell redukálnunk – mondta Énekes Lajos, az

Alba Volán segédedzője, aki a trénerrel, Jan Jaskóval együtt úgy gondolja, a három – tegyük a kezünket a szívünkre: kalkulált – vereség után is beszélhetünk pozitívumokról. – Játékosaink, ha furcsán is hangzik, önbizalmat szereztek, tapasztalataik vannak az eddig csupán papírról elemzett ellenfelekről, látják, ha jól teljesítenek, mindenki ellen lehet keresnivalójuk.”

A Linz (Grazban kikapott hoszszabbítás után 6–5-re, otthon 4–2-re legyőzte az Innsbruckot, majd pénteken Klagenfurtban nyert 3–2-re) és a Volán nem ismeretlen egymásnak: a felek két hete mindkét csapat otthonában játszottak egy felkészülési összecsapást, s mindkétszer az osztrákok nyertek (3–0 Fehérváron, 4–2 Linzben). Az osztrákoknál a volt szövetségi kapitány, a Viennától érkező Giacinto Boni edző öt korábbi NHLjátékost küldhet csatasorba. Itt az újabb embert próbáló feladat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik