A semmiből mentett egy pontot a Vasas

A mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓFA mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.09.30. 00:32
Címkék
Bár két góllal is vezetett a második félidő végén a Zalaegerszeg, a jól hajrázó Vasas elvitte az egyik pontot.

A zalacsányi vadászcsárda fel szolgálója előbb a szemének, majd a fülének nem akart hinni: jó egy órával a ZTE–Vasas bajnoki mérkőzés kezdőrúgása előtt egy csoport piros-kék dresszes fiatal lépett be a vendéglőbe, és rendelt fejedelmi vacsorát, majd néhány perccel később két másik angyalföldi szimpatizáns érkezett az étterembe, és jelezte a pincérnek, készüljön, mert este fél tíz körül nagy boldogságukban végigeszik a menüt.

Hogy mi adott ekkora önbizalmat a bukdácsoló Vasas drukkereinek?

Sowunmi Thomas érkezése. Az eddig csatárgondokkal küszködő fővárosi csapat élő legendája, Illovszky Rudolf is azt mondta a találkozó előtt: bízik benne, hogy a hat év után viszszatérő támadó nyerőember lesz Egerszegen. A ZTE-nél pedig úgy tűnik, Matej Miljatovic iránt töretlen a szakvezetőség bizalma: az előző fordulók statisztikái szerint a szlovén védő hibáiból több gólt is szerzett az aktuális ellenfél, ennek ellenére nem a jó formában lévő Peter Polgar, hanem a légiós kapott lehetőséget. Minő meglepetés, Matjaz Kek szlovén szövetségi kapitány éppen most gondolta úgy, hogy kilátogat a ZTE stadionjába...

Mészöly Géza a szükség miatt bontotta meg hátvédsorát: Mariusz Unierzyski eltiltása miatt visszakerült a kezdőbe Tóth András, akinek a 15. percben elkövetett buta hibájából vezetést is szerzett a Zalaegerszeg. A bekapott gólig pedig a Vasas volt aktívabb, Lázok János és Németh Norbert is helyzetbe került, ám egyikőjük sem élt a lehetőséggel. De hátrányban sem vett vissza az iramból az angyalföldi gárda, a piros-kékek támadófutballját látva Szlavko Petrovics együttese kontrákra rendezkedett be, ám szabadrúgás után Tóth András javította hibáját, és fejjel egyenlített. Élvezetes, sok formás akciót hozó első félidőt láthatott a publikum, ha a ziccerek számát vesszük figyelembe, a hazaiak számára volt hízelgő a döntetlen.

A második negyvenöt percre sem hagyott alább az iram, mindkét csapat gólra törően futballozott. Sokszor azt sem lehetett tudni, melyik játékos milyen poszton szerepel, annyira szétszakadt a pálya. Talán éppen emiatt a fejetlenség miatt változtatott Szlavko Petrovics: az irányító szerepkörben játszó Milan Davidovot a jobb oldalra tette, helyére pedig Tóth Norbertet rendelte. A változtatások után át is vette az irányítást a ZTE, és előbb egy balszerencsés mozdulat után, majd egy ostoba szabálytalanság miatt ítélt tizenegyest a bíró a hazaiak javára. Ám a Vasas nem adta fel, és Sowunmi Thomas, valamint Tóth András hajrában szerzett gólja révén egyenlített.

Noha nem jött be teljesen Illovszky Rudolf meccs előtti jóslata, és nem Sowunmi Thomas lett a nyerőember, hanem Tóth Andrásnak köszönheti a pontmentést a vendéggárda, a zalai csárdában elégedett angyalföldi szurkolók ették tele magukat az este.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik