Valóban nagy vesztesek (1.)

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.28. 00:02
Címkék
Évek óta csalódást keltő teljesítményt nyújt a Magyar Kupában az Újpest, az MTK és a Zalaegerszeg. E három csapatnak általában erős, jónak mondható kerete van, vagyis nem csupán a bajnokságban, a kupában is eredményesen kellene teljesíteniük. A gárdák szeretnének kijutni a nemzetközi porondra, a kupából való kieséssel azonban az egyik esélyüket gyorsan eljátszották.folytatás...

Adva van három, magyar szinten jónak mondható csapat. Az MTK-nál, a Zalaegerszegnél és az Újpestnél évek óta címre esélyes együttest alakítanak ki a vezetők, ám mindhárom csapat rendre alulteljesít a Magyar Kupában. Ritka kivételt jelent, hogy az MTK 2000-ben, az Újpest 2002-ben megnyerte a sorozatot, de ettől eltekintve inkább kínos kudarcok jellemezték e három klub kupaszereplését. A 2007–2008-as idényben az MTK, a Zalaegerszeg és az Újpest is méltatlanul teljesített. Az alábbiakban a kudarcok okait boncolgatjuk, nem elfeledve, hogy a fent említett csapatokon kívül a REAC és a Tatabánya is hétközben búcsúzott – de kiesésük kevésbé volt váratlan.

MTK: hadilábon a szerencsével

Nem várt vereség, és nem várt kiesés sodorta kínos helyzetbe az MTK-t. Garami József szakmai igazgató csapata az NB III Mátra-csoportjában szereplő Putnok együttesén nem tudott túljutni. Elsősorban a helyzetkihasználás okolható a gól nélküli döntetlenért (a szabályok értelmében ilyenkor minden esetben az alacsonyabb osztályú együttes megy tovább), hiszen az MTK-támadók minden lehetőségüket elpuskázták. Bori Gábor még büntetőből sem tudta a hazaiak kapujába juttatni a labdát, vagyis a szerencse nem volt a kék-fehérekkel szerdán. A Putnok érdemeiből azonban ez mit sem von le, hiszen a lelkesen, fegyelmezetten futballozó amatőrök mentalitása valóban példás volt. Feltétlenül kiemelendő a Putnok kapusa, Varsányi János, aki szenzációs formában védett az MTK ellen, de a továbbjutás természetesen az egész csapat érdeme. Koszta Péter együttese ezzel a klub történetének legnagyobb sikerét érte el. Kétségtelen, több játékos hiányzott az MTK-ból, és a sérültek között volt két gólerős támadó, Kanta József és Urbán Gábor is, ám ez nem lehet magyarázat a kiesésre. Ugyanakkor bebizonyosodott, hogy a kék-fehérek még egy NB III-as ellenféllel szemben sem tudják megfelelően pótolni a csatárokat.

ZTE: túlságosan is nagyképűek voltak

„Nagyon csalódott vagyok, több játékos is igazolta, hogy nálam miért nem szerepel a kezdőcsapatban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik