Kedv és akarat nélküli labdarúgás

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.28. 00:02
Címkék

Tegye a szívére a kezét, s vallja be őszintén: nem vette komolyan az alacsonyabb osztályú Integrál-DAC elleni kupamérkőzést… Tegye a szívére a kezét, s vallja be őszintén: nem vette komolyan az alacsonyabb osztályú Integrál-DAC elleni kupamérkőzést…

Visszautasítom ezt a feltételezést – szögezte le rögtön Szlavko Petrovics. – Tisztességesen felkészítettem játékosaimat az összecsapásra. Azt azonban figyelembe kellett vennem csapatom öszszeállításakor, hogy pénteken mérkőzés vár ránk a Vasas ellen. Mégsem tehettem meg, hogy hét közben a teljes kezdőcsapatomat a pályára küldöm. Jó, jó, akkor talán nyerünk, de mi lett volna a bajnokin? Ilyen összetételben is tovább kellett volna jutnunk. De kedv és akarat nélkül játszó futballistákkal ez lehetetlen volt.

Netán azért pihentette meghatározó játékosait, mert túlságosan fáradtak?

Sejtem, mire akar kilyukadni… Azonban valótlanok azok a híresztelések, hogy túledzem a csapatot. Sőt a múlt héten csökkentettem az együttes edzésmunkáját, és ezúttal a két összecsapás miatt már szinte alig treníroztunk.

Gondolom, az elnök, Nagy Ferenc nem volt kifejezetten boldog a kupabúcsú miatt. Nem fordult meg a fejében, hogy feladja?

Csak röviden beszéltem az elnök úrral az összecsapásról… Egyébként pedig miért kéne feladnom? A kupameccs miatt? Ugyan! Nem tehetem meg, hogy máris az első nagyobb balsiker után bedobom a törülközőt, és hanyatthomlok elmenekülök. Mint már korábban is többször említettem, küzdő típus vagyok, és az utolsó csepp véremig harcolok.

A szurkolók azonban lehet, hogy kivéreztetnék, ugyanis egyre türelmetlenebbek…

Mégis mit vártak a zalai drukkerek? Hogy mindjárt az első évben sorra megverjük az ellenfeleinket? Tudomásul kéne végre venni, hogy a csapat kerete a nyáron jelentősen átalakult, és az érkező játékosok többsége csak a felkészülésünk végén kapcsolódott be a munkába. Természetesen csalódott és dühös vagyok. A szerdai mérkőzés azonban legalább tanulságos volt abból a szempontból, hogy néhány játékosomról kiderült: semmi keresnivalója nincs az első csapatnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik