Zsebben a negyedik kvóta, irány Peking!

GYÖNGYÖSI BALÁZSGYÖNGYÖSI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2007.09.20. 00:05
Címkék
Deák Bárdos Mihály (120 kg) az ötödik helyen végzett a Bakiban zajló világbajnokságon, ezzel Lőrincz Márton (66 kg), Bácsi Péter (74 kg) és Fodor Zoltán (84 kg) után a kötöttfogásúak közül negyedikként szerzett jogot az olimpiai indulásra. Most már a szabadfogásúakon és a nőkön a sor.

Deák Bárdos Mihály kirobbanó formában versenyzett délelőtt. Az első fordulóban erőnyerő volt, azután pedig sorrendben kirgiz, montenegrói és ukrán ellenfelének adott ízelítőt a sportág szépségeiből. A repertoár alapelemei a pörgetések és a billentések voltak. Az elődöntőben aztán létrejött a nagy találkozás – az ősi rivális kubai Mijail López várt Európa-bajnokunkra. Az első felvonásban egyikük sem mutatott be értékelhető akciót, az utolsó szerzett ponttal végül Lópezé lett a menet. A pont nélküli folytatás is a kubai döntőbe jutását jelentette volna, ám parterhelyzetből még meg is pörgette Deák Bárdost, és ezzel eldöntötte a küzdelmet.

A bronzmérkőzésen vigaszágról érkező birkózó várt a Vasas klasszisára. Az orosz származású, örmény színekben versenyző Jurij Patrikejev meglepte ötszörös vb-ezüstérmesünket, már az első menetben eldobta, ami tusgyőzelmet eredményezett, így Deák Bárdos az ötödik helyen végzett.

„Miután elveszítettem a bronzmeccset, bevallom, elsírtam magam – mondta a 32 éves birkózó. – Az elmúlt hónapok feszültsége egyszerre jött ki belőlem. Ujjsérülésem miatt csak május közepétől tudtam teljes értékű munkát végezni, de ez nem hátráltatott a felkészülésben. Legalább rápihentem a viadalra. Jó formában voltam, úgy éreztem, bárkit legyőzhetek, még a kubait és az örményt is. Sajnálom, hogy nem sikerült érmet szereznem, de a kvótaszerzéssel legalább a minimális célkitűzést teljesítettem.”

Deák Bárdos Mihály így Sydney és Athén után harmadszor is indulhat az olimpián, a korábbi sikertelen szerepléseket feledtetve Pekingben valósíthatná meg nagy álmát.

„Azért nem fejeztem még be a pályafutásomat, mert a sikeres vébék és Európa-bajnokságok után végre az olimpián is bizonyítani akarok. Érmet szeretnék nyerni Kínában, lehetőleg minél fényesebbet” – tette hozzá Deák Bárdos Mihály.

Szerdán a szabadfogásúak közül az újonc Kovács István (55 kg) és Wöller Gergő (60 kg) is szőnyegre lépett, de egyikük sem járt sikerrel, mindketten helyezetlenül fejezték be a küzdelmet. Csütörtökön Wöller Ákos (66 kg), Hatos Gábor (74 kg) és Ritter Árpád (84 kg) száll harcba az érmekért és kvótákért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik