Sokan már menekülnének

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.19. 09:39
Címkék

Sokan forradalmi jelentőségű változásokat vizionálnak a Ferencvárosnál. A klub jövője ugyan még bizonytalan, de vitathatatlan, hogy a tizenegy (plusz egy) szakosztály jelentős értéket képvisel, rájuk a labdarúgó-zrt.-től és az FTC-től függetlenül szüksége van a magyar sportnak. Éppen ezért immár azzal a gondolattal is meg kell barátkozni, hogy a klub szakosztályai hamarosan önállósodnak. A szakosztályvezetők közül többen korábban erről hallani sem akartak, ám alábbi összeállításunkból kiderül: ezt a lehetőséget már nem mindenki tartja elvetemült ötletnek. Értelemszerűen nem kértünk állásfoglalást az FTC elnökétől, Rieb Györgytől (ő a vízilabdaszakosztály vezetője is egyben), valamint Berki Krisztiántól, aki a labdarúgó-zrt. igazgatótanácsának első embere.

Bató Márta (női torna): – Jelenleg ingyen használhatjuk a létesítményeket, ami hatalmas könnyebbség, mivel sem az államtól, sem pedig a klubtól nem kapunk pénzt. Ezért nem gondolkodunk azon, hogy önállósodjunk. Persze ha tehetős támogatót találnák, akkor ez is előfordulhat. Engem is elkeserít a pályázat sikertelensége, ugyanakkor felhívnám a figyelmet arra, hogy az FTC szakosztályaiban nagyszerű utánpótlás-nevelés zajlik, ami szintén óriási érték, de erről sosem esik szó.

Bodnár József (kerékpár): – Lehetetlenség átlátni a Ferencvárosban zajló eseményeket, fogalmam sincs, miért nem sikerült a pályázat, ezért nehéz okosat mondani. Az biztos, hogy végre tulajdonos kell a klub élére. Ami az önállósodást illeti: gyakorlatilag már most is minden szakosztály önmagát tartja el, az FTC semmiben sem segít.

Debreczeni István (teke): – A tekeszakosztály azonnal leválhatna, ha olyan szponzort találnánk, amely hosszabb távon garantálja működésünket. Erre – ha belátható időn belül nem lesz tulajdonos – sor kerülhet. A pályázatról csak anynyit: a demagógok azt hitték, a vezetőségváltással majd megoldódnak a gondok. Hát nem így történt.

Deák Katalin (sportakrobatika): – Ha leválnánk a klubról, elesnénk attól a lehetőségtől, hogy ingyen használjuk a tornacsarnokot. Nekünk tehát még mindig az a legjobb megoldás, ha maradunk. Egyelőre



folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik