Visszafogott a Loki

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.09.13. 23:22
Címkék
A bajnok Debrecen nyitja a 8. fordulót, a Vasast látják vendégül a piros-fehérek. Országos egyes, mondhatnánk, holott a tavasszal parádézó DVSC ezen az őszön nem annyira meggyőző. Hét meccséből csupán négyet tudott megnyerni, ráadásul váratlanul sok gólt kap a védelem.

Hasonlóan kezdte a bajnokságot egy évvel ezelőtt a Debrecen, mint az idén, így megállapíthatjuk, idén sem indult minden gördülékenyen a csapatnál. A csapatnak a tavalyihoz hasonlóan hét forduló után három pont a hátránya az első helyezetthez képest, pedig a nyár azt sejtette, hogy az új Loki erősebb lesz, mint a legutóbbi.

Tavaly nyáron csak Balogh Zoltán (Tatabánya), Leandro (FTC) és Zsolnai Róbert (Kaposvár) érkezett. Ezzel szemben az idén igazán hatásosnak tűnt a klub politikája, hiszen Czvitkovics Péter (MTK), Demjén Gábor (Liberty Oradea), Dorge Rostand Kouemaha (Tatabánya), Faggyas Milán (DVTK), Kerekes Zsombor (Willem II), Rudolf Gergely (AS Nancy) neve szerepelt a szerződtetettek között, mégis, 2006 őszén az első hét fordulóban hárommal több pontot szerzett a bajnok, mint most. (Esztendővel ezelőtt a ZTE volt az első 19 ponttal, a DVSC a harmadik helyen állt 16-tal. Az idén a Bp. Honvéd vezet 16 ponttal, hárommal megelőzve a negyedik Lokit.)

A tavalyi induláshoz képest három jelentős különbséget vehetünk észre. Egy éve mindöszsze egyszer kapott ki a DVSC az első hét mérkőzésen (Tatabányán 2–1-re), ám az idén már kétszer is veszített a bajnok (az MTK ellen 3–2-re, a Honvéddal szemben pedig 3–1-re, mindkétszer idegenben). Ez a két vereség egyben rávilágít a másik két problémára is: a Debrecen ebben a szezonban idegenben eddig nem olyan erős, mint tavaly, illetve ezen az őszön hét meccs alatt kétszer annyi gólt szedett be a Loki, mint egy éve – akkor öt, az idén tíz alkalommal került kapujába a labda. A kapott gólokat vizsgálva szembetűnő, hogy a tízből nyolc találatot rangadón szedett össze a csapat, a ZTE-től két, az MTKtól és a Honvédtól pedig három-három gól a termés. Miroslav Beránek láthatólag problémákkal küzd, egyrészt keresi a hatékony védekezést – a csatár Ibrahima Sidibe is többször szerepelt már hátul –, másrészt pedig időre van szüksége a jócskán megújult játékosállomány csapattá formálásához.

Hogy mi ebből a tanulság?

Az időnként fellángoló Vasas ellen lehetnek nehéz percei a Lokinak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik