Nyerniük kell az azzuriknak Kijevben, ha biztosra akarnak menni

Vágólapra másolva!
2007.09.12. 17:30
A délelőtti edzés után kialakult az olasz nemzeti válogatott kezdőcsapata az Ukrajna elleni szerda esti sorsdöntőnek ígérkező Európa-bajnoki selejtezőre. Az utóbbi meccseken bizonytalankodó Massimo Oddo helyét a Roma reaktivált jobbhátvédje, Christan Panucci veszi át, a védelem előtt Andrea Pirlo és Massimo Ambrosini fogja szűrni a támadásokat. A csatársorban Vincenzo aquinta kap bizalmat, Christian Lucarellivel és Filippo Inzaghival szemben. Mindkét csapatnál optimista nyilatkozatok láttak napvilágot, annak ellenére, hogy a tét óriási, amelyik csapat nem nyer az szinte biztos, hogy nem juthat ki egyenes ágon a jövő évi labdarúgó Eb-re.
Fabio Cannavaro és Andrij Sevcsenko csatája akár el is döntheti a mérkőzést
Fabio Cannavaro és Andrij Sevcsenko csatája akár el is döntheti a mérkőzést
Fabio Cannavaro és Andrij Sevcsenko csatája akár el is döntheti a mérkőzést
Fabio Cannavaro és Andrij Sevcsenko csatája akár el is döntheti a mérkőzést

Az utolsó edzését kellemes, 19 fokos időben abszolválta a squadra azzurra Kijevben, s a zártkapus gyakorlás után fény derült a szerda este pályára lépő kezdőcsapatra is. A legjelentősebb változásiok az offenzívát érintik, a befejezőcsatár posztján Vincenzo Iaquinta kerül bevetésre, s a Camoranesi, Perrotta, Di Natale trió próbál majd felzárkózni hozzá a támadásoknál. Sem Del Piero, sem De Rossi nem játszhat tehát az első perctől a sorsdöntőnek ígérkező összecsapáson.

A védelemben is van változás a franciák elleni kezdőcsapathoz képest, az utóbbi meccseken nem Roberto Donadoni várakozásainak megfelelően teljesítő Massimo Oddo helyét a Roma reaktivált jobbhátvédje, Christan Panucci veszi át, a védelem előtt pedig Andrea Pirlo és Massimo Ambrosini fogja szűrni a támadásokat.

Akárcsak az olasz sajtó, az ukrán Sport Express napilap is Roberto Donadonira fókuszált vezető írásában, kihangsúlyozva, hogy a trénerről mennyire lepergett az itáliai újságírók sorozatos kritikája a franciák elleni hazai gólnélküli döntetlent követően.

Az olasz mester tegnapi sajtótájékoztatóján ugyanis valósággal kioktatta az itáliai zsurnalisztákat, s kincstári optimizmussal beszélt a ma esti meccsről, ahol jó játékot, és a legmagasabb fokú koncentrációt vár fiaitól. Ezzel együtt azonban nem tartja sorsdöntőnek a kijevi vendégjátékot.

Az ukrán sajtó is bizakodó, a helyi vélemények szerint biztosan helyt fog állni az ukrán nemzeti csapat az azzurrik ellenében.
AZ OLASZ KEZDŐCSAPAT
Gianluigi Buffon – Christian Panucci, Fabio Cannavaro, Andrea Barzagli, Gianluca Zambrotta – Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo – Mauro Camoranesi, Simone Perrotta, Antonio Di Natale – Vincenzo Iaquinta
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik