A valódi csatákra várva

MOLNÁR CSABAMOLNÁR CSABA
Vágólapra másolva!
2007.09.12. 23:53
Az alapozást minden profi sportoló nagyon komolyan veszi, de csak kevesen szeretik. A legjobb magyar kosárlabdázó, Dávid Kornél augusztus 27-e óta készül az elkövetkező feladatokra a Gran Canária Grupo Dunas együttesével.

Sokan felismerték a gyorsaságimotoros-vébé brnói futamán. Új hobbi?Sokan felismerték a gyorsaságimotoros-vébé brnói futamán. Új hobbi?

Már régóta szeretem a motorversenyeket. Tavaly óta motorozom is, az idén 1300-as Yamahára váltottam. Nem versenymotor, inkább chopper, de semmi máshoz nem hasonlítható érzés, amikor rajta ülök. Azzal voltam Brnóban is – elevenítette fel a nyári emlékeket a 35 esztendős kiváló kosárlabdázó.

Las Palmasba is magával vitte?

Á, nem. Majd a jövő nyáron. Pedig itt ki lehetne használni, mert olyan a klíma, hogy akár egész évben motoron ülhetne az ember.

Várta már, hogy visszatérjen Spanyolországba?

Nálam sokkal jobban várta a nagyobbik lányom, Dominika, aki remekül érzi magát itt. Tele van élményekkel, alig várta, hogy megossza az osztálytársaival. Én valahogy úgy vagyok vele, hogy a felkészülésnek ebben a szakaszában inkább számolom a napokat, mennyi van még addig, amíg jönnek a felkészülési mérkőzések.

És mennyi van még?

Hála Istennek, a hét végén már játszunk amolyan ráhangoló meccseket a Tenerifével. Aztán a jövő héten utazunk Olaszországba, ahol a Lottomatica Romával, meg a Snaidero Udinével mérkőzünk. Addig meg örülök, ha élek. A napi két edzés igen fárasztó.

Milyen a csapat, hiszen tavaly alaposan átszerveződött együttesbe igazolt Vitóriából?

Az idén nem sok változás történt a keretben. Csupán a két amerikai, Jimmy Hunter és Jackson Vroman ment el. Helyükre eddig csak a kanadai válogatott Carl English érkezett. Még egy center biztosan jön. De a keret csaknem teljesen összeállt.

Mik a céljaik?

Hasonlóak, mint tavaly. Be kell jutnunk a bajnokságban a rájátszásba, a Király-kupában a legjobb nyolc közé, és az ULEB-kupában is túl kell jutnunk a csoportkörön. Nem lesz könnyű, mert sok csapat megerősödött. Óriási változások voltak a nagyoknál – a Barcelonánál, a Taunál és a Real Madridnál is. De például a Valencia és a Cajasol Sevilla is alaposan belehúzott az igazolásoknál. Erről nemsokára testközelből is meggyőződhetünk, mert október hetedikén a Sevilla ellen kezdjük a bajnokságot.

Hasonlóan sok feladat hárul önre ebben az idényben is, mint az elmúlt szezonban?

Majd kialakul. Sok függ attól, milyen lesz a center, akit hoznak a csapatba. A fiatal Joel Freeland is sokat fejlődött tavaly óta. Nem véletlenül draftolta a Portland, szerintem sokkal több szerepet kap majd, mint tavaly.

Az Európa-bajnokság eseményeit figyelemmel kíséri?

Persze. Szurkolok a spanyoloknak, hiszen a csapat kilencven százalékát ismerem. Nagyon jók. De nagyon jók az oroszok és a litvánok is. Majd meglátjuk…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik