Mindig az edző a főnök

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.11. 23:33
Címkék
Nagy meglepetésre az MTK elleni bajnokin a kispadra ültette Waltner Róbertet a Zalaegerszeg szerb vezetőedzője. A szakember ezt utólag azzal indokolta, hogy a góllövőlista vezetője keveset védekezik, majd utalt arra is, hogy elégedetlen a csatár edzésmunkájával.

Ön nehezen kezelhető futballista?Ön nehezen kezelhető futballista?

Nem hiszem, hogy ez az állítás igaz lenne rám – mondta Waltner Róbert, a ZTE támadója, aki hat góllal vezeti a góllövőlistát a Soproni Ligában. – Nincs velem gond. Higgye el!

Nem edz rendesen? Linkeskedik?

Nem, nem. Profi vagyok. Tudom, mit kell tennem. Ha nem edzenék jól, nem lennék ilyen eredményes.

Az edzője, Szlavko Petrovics mégis kihagyta az MTK elleni meccsen, ráadásul azt nyilatkozta, hogy elégedetlen önnel.

Mire gondolt a szakember? Fogalmam sincs. Már csak azért sem, mert a minap félrehívott az egyik gyakorlás végén, és azt mondta, hogy tetszik neki, ahogy hajtok, brusztolok az edzésen, és ha így folytatom, akkor újra kezdő leszek.

Akkor ezek szerint korábban mégsem dolgozott becsülettel. Talán ezért maradt ki az MTK ellen.

Rosszulesett, nem tagadom. Utálok a kispadon ülni, és valóban nem értettem, hogy az eddig szerzett hat gólom ellenére miért nem jelölt a kezdőcsapatba. De ő a főnök, nekem azt kell csinálom, amit ő mond. Ha azt kéri tőlem, hogy az egész mérkőzésen álljak a szögletzászlónál, akkor el sem mozdulok onnan. Ha tetszik, ha nem.

Edzője szerint keveset védekezik.

Ha ő mondja… Mindenesetre a jövőben a védekezésből is jobban kiveszem a részemet. Ha ez az igény, akkor ezen ne múljon a szereplésem.

Bár vasárnap a Ligakupa-meccsen legyőzték a REAC-ot, és büntetőből még gólt is szerzett, állítólag rosszul játszott.

Nem az volt életem legjobb mérkőzése. Több helyzetet hagytam ki, de mentségemre szóljon, hogy a találkozón rosszul éreztem magamat. A lecserélésem után hánytam az öltözőben, aztán estére harmincnyolc fokos lázam lett.

Megfázott?

Vírus támadott meg. Kaptam gyógyszereket, pihentem két napot, de ha szerdán láztalan leszek, ismét részt veszek az edzésen.

Bántja még a meghiúsult norvégiai szerződés?

Maradjunk annyiban, hogy rosszul érintett ez az ügy... De most már inkább bizonyítanám az edzőmnek, hogy jó az edzésmunkám, illetve hogy számíthat rám a gólszerzésben és a védekezésben is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik