Kétgólos előnyben a Vasco da Gama

Vágólapra másolva!
2007.09.09. 18:49
Amíg Európában az Eb-selejtező hétközi fordulója a legrangosabb esemény, Dél-Amerikában újabb fordulót rendeznek a Copa Sudamericana sorozatában.
A brazil belharc egyik összecsapásán, a Vaco da Gama–Atlético PR mérkőzésen roppant előnyös helyzetben van a házigazda, és nem csupán azért, mert az odavágón vendégként is győzni tudott 4–2-re. A bajnokságban tíz ponttal és tizenegy hellyel előzi meg a látogatóját, és a legutóbbi hat otthoni párbaját zsinórban megnyerte ellene. Jóval kiegyenlítettebb harcot ígér a Corinthians–Botafogo mérkőzés, ahol az odavágót az akkor pályaválasztó Botafogo nyerte meg 3–1-re. A bajnoki táblázaton is a vendégek állnak jobban, a dobogót ostromlók közé tartoznak, míg a rendező jelentősen elmaradva tőlük áll a mezőny második felében. Árnyalja azonban a képet, hogy, a bajnokságban ugyanebben a leosztásban a Corinthians 1–0-ra győzött.
Felpörögtek az argentin bajnokság eseményei, itt hét közben teljes fordulót bonyolítanak le.
A papírforma hazai sikert ígér az Independiente–Huracan összecsapásra. A házigazdának nem csak azért nincs sok félnivalója, mert a listán lényegesen jobban áll, hanem mert ebben a szereposztásban a legutóbbi öt év mindegyik bajnoki párharcát megnyerte. A Tigre–Newell’s, és a San Martin–Racing Club összecsapás résztvevői a közelmúltban nem találkoztak, ezért célszerű a tippelésnél a most folyó pontvadászat eredményeire támaszkodni. Ebből kiindulva mindkét párbajban meglepetés lenne, ha a vendégek pont(oka)t szereznének.
Fordított a helyzet a Rosario Central–Gimnasia Jujuy mérkőzés esetében. A sereghajtó házigazda otthon még nyeretlen, a Gimnasia idegenből is több pontot vitt haza, mint amennyit vendéglátója otthon tartott. Kiélezett csatát ígér az Argentinos Juniors–Banfield találkozó, legutóbb ebben a felállásban nem bírtak egymással (1–1), és az Arsenal Sarandi–River Plate (0–2) mérkőzés, míg a Vélez Sarsfield–Estudinantes LP, a Boca Juniors–Olimpo B. Blanca, a Gimnasia Lp–Colón és a Lanus–San Lorenzo összecsapás mindegyikén a pályaválasztó felé billen a mérleg nyelve.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik