Semmi titok sincs a kék-fehéreknél

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.06. 00:41
Címkék
Hét forduló után már csak az MTK veretlen a Soproni Ligában. A kék-fehérek hétfőn 4–1-re kiütötték a Zalaegerszeget, s ezzel másodikok a táblázaton. A teljesítmény azért is figyelemfelkeltő, mert a közelmúltban meghatározó játékosok távoztak a csapattól.

Már régen nem számít megle petésnek, hogy a szinte kizárólag fiatal játékosokból álló MTK meghatározó csapat az NB Iben. A magyar futballra még figyelő szurkolók ilyenformán azzal is tisztában vannak, hogy a Hungária körúton rengeteg a tehetség, akik Garami József szakmai igazgató irányításával mérkőzésről mérkőzésre bizonyítják kiemelkedő képességeiket. A Soproni Liga 7. fordulójában az MTK fiataljai szinte lefutballozták a pályáról a Zalaegerszeg rutinos és a nyáron a helyi gyakorlatnak megfelelően légiósokkal megerősített (?) ZTE-t. A Hidegkuti-stadionban 4–1-es hazai győzelem született, ami – tekintve, hogy a ZTE az előző hat meccsen hat gólt kapott – figyelemre méltó eredmény. Az pedig még inkább, hogy már csak az MTK veretlen a 2007–2008-as idényben, s jelenleg a második helyen áll a tabellán a Bp. Honvéd mögött. Az eddigi teljesítmény önmagáért beszél, az pedig valóban szembeötlő, hogy a csapat szereplésére az sincs negatív befolyással, hogy a közelmúltban olyan kvalitású futballisták távoztak, mint Németh Krisztián (Liverpool), Hrepka Ádám (NEC Nijmegen), Balogh Béla (Colchester) vagy Czvitkovics Péter (Debrecen). Az MTK-nak mindezek ellenére jó csapata van. Miért?

„Nem kell titkot keresni, mert az nincs – fogalmazott Garami József, az MTK szakmai igazgatója.– Amit megvalósítottunk az MTKnál, illetve a Sándor Károly Akadémián, az nem új találmány, viszont rendkívül hatékony. Három és fél évvel ezelőtt tértem vissza a klubhoz, és akkor fektettük le azokat a szakmai alapokat, amelyek mentén edzőink dolgoznak. Az MTK ifjúsági, NB III-as, junior- és felnőttcsapata is azonos szisztémában futballozik. Vagyis ha az első keretből kiesik valaki, a fiatalabb, legalább olyan tehetséges korosztályból azonnal betehetek valakit a helyére. Egy percet sem kell magyaráznom, mit várok az adott poszton, mert a feladattal tisztában van a kiszemelt.”

Garami József arról is beszélt, hogy csapata jól kezdte a bajnokságot.

„A rajt remekül sikerült. Játékosaim igyekeznek az edzéseken és a bajnokikon is. Örömteli, hogy a meccsek többségén mindent kiadnak magukból. Célratörő, sikerre éhes játékosokból áll a jelenlegi MTK is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik