Vasmarokkal

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.01. 23:50
Címkék
A Nyíregyháza szakvezetője, Révész Attila azt mondja, nem lesznek tekintettel újpesti kollégája szorult helyzetére.

A Nyíregyháza egy pont tal és egy helyezéssel megelőzi az Újpestet a táblázaton. A Spartacus a jobb csapat, a Spartacus az esélyesebb? Mi az igazság? A Nyíregyháza egy pont tal és egy helyezéssel megelőzi az Újpestet a táblázaton. A Spartacus a jobb csapat, a Spartacus az esélyesebb? Mi az igazság?

Nem a tabellából kell kiindulni – szögezte le Révész Attila, a Nyíregyháza Spartacus klubmenedzsere. – Tudjuk, hogy az Újpest az élcsapatok közé kívánkozik, a mi célunk pedig az, hogy biztosan bent maradjunk az első osztályban. A két csapat jelenlegi helyzete nem tükrözi a valós erőviszonyokat.

Az ön együttese eddig mégis jobban teljesített, mint az Újpest.

Valóban, jelen pillanatban alighanem jobb formában vagyunk szombati ellenfelünknél. Az Újpest hullámzóan szerepel, kérdés, melyik arcát mutatja majd Nyíregyházán. Azt se felejtsük el, hogy nálunk is volt némi megtorpanás, de a Győr elleni siker helyrebillentette a dolgokat. Önmagunkhoz képest mi most jó formában vagyunk.

Az Újpestnek rendkívül fontos lesz ez a találkozó. A Megyeri úton most ugyan nem nyilatkoznak, de vélhetően sorsdöntő lehet a számukra.

Ezt a helyzetet kezdjük megszokni. Az idényben ez már a harmadik olyan meccsünk lesz, amelyen az ellenfél kiélezett helyzetben van. Paksra akkor utaztunk, amikor Lengyel Ferenc ultimátumot szabott önmagának, és előzőleg Sopronban is meleg volt a helyzet a hazaiak számára. Vagyis több olyan szituációba sodort minket a sorsolás, amikor a mi játékunk csapatok, játékosok, edzők életét befolyásolhatta. Pakson és Sopronban nem csináltunk felfordulást, az Újpest ellen ez már nem így lesz.

Bátran fogalmaz. Ritka hang ez a magyar futballban, üdítően hat.

Azért a lényeg a pályán dől el. Ellenfelünk felkészüléséről mindent elmond, hogy már pénteken eljött Nyíregyházára. Elszántak a lilák, de nekünk nem kell tartanunk tőlük. Nem szeretnénk talpra állítani őket, ezért mindent megteszünk a győzelemért. Ebben nagy segítségünkre lesznek a szurkolóink. Hathétezer drukkerre számítunk, akik hozzáteszik majd a magukét a sikeres szereplésünkhöz.

Milyen meccsre számítsunk?

Az Újpest nekünk jön majd. Ebben biztos vagyok, de mi sem fogjuk vissza magunkat. Az Újpest egy-egy elleni játéka kimagasló, ezért fontos, mennyire leszünk fegyelmezettek, illetve, hogy a lehetőségeinket milyen százalékban használjuk ki.

Önről azt mondják, vasmarkú edző…

…de nem bántok senkit. A mentalitásom valóban eltér az átlagtól. Kemény edző vagyok. Csak a győzelemben hiszek, és tele vagyok elszántsággal, küzdőszellemmel, amit már a csapatomon is lehet érezni. A játékosokkal persze jó viszonyt ápolok, de nagyon tudok ordítani. Gyakran előfordul, hogy az edzések, meccsek után egy napig egy hang sem jön ki a torkomon.

Harmincöt évével jelenleg ön a legfiatalabb edző az élvonalban. Ez előny vagy hátrány?

Nem számít. Az elvégzett munka a fontos, de azt megjegyezném, hogy Tajti József és Brekk János személyében két kiváló segítőm van, akik csillapítanak, ha szükségét érzik, és szakmailag is rengeteget segítenek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik