Mikor rúgnak végre gólt a támadók is?

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.08.29. 09:30
Címkék
Bár a két klub megegyezett abban, hogy októberben pótolják az első fordulóból elhalasztott Nyíregyháza–Győr meccset, az MLSZ úgy döntött, szerdán kell lejátszani a mérkőzést. A hazaiak most nincsenek jó formában, így nehéz lesz győzniük a bajnokságban merész célokat kitűző ETO ellen.

Jól kezdte a bajnokságot az újonc Nyíregyháza, hiszen a csapat az első három mérkőzésén hét pontot gyűjtött – győzött a Tatabánya és a REAC ellen, döntetlenre végzett a Sopronnal –, ám azóta gólt sem szerzett a szabolcsi együttes. A megtorpanás látványos, még akkor is, ha az első vereséget az esélyesebb Fehérvártól szenvedte el a gárda, a másodikat pedig az edzőjéért és némi túlzással az életéért küzdő Pakstól.

„Sajnos valóban megrekedtünk – mondta Révész Attila, a Nyíregyháza klubmenedzsere. – Az első három bajnokin nem tudtuk, mire számíthatunk, és rettentően odafigyeltünk, ezenkívül szerencsénk is volt. A Fehérvár ellen kishitűen léptünk pályára, az előzőekben megszerzett hét pont nem azt váltotta ki a játékosokból, amit kellett volna. Mentálisan váltanunk kell, olyannak kell lennie a csapatnak, mint amilyen a rajt utáni meccseken volt.”

A Nyíregyházának még egy nagy gondja van: a csatárok közül eddig csak Montvai Tibor szerzett gólt, ő is csak egyet, ráadásul tizenegyesből.

„Sok fejtörést okoz nekünk ez, egyszerűen nem megy a góllövés a támadóknak – folytatta a szakember. – A kevés találat egyben a támadók kritikája is. Az eddigi meccseinken csatáraink akcióból nem tudtak kapuba találni. Átigazoltuk Romániából Moldovan Tibort, ám egyelőre ő sem volt eredményes. Gyorsabb játékhoz szokott, mint amilyen a miénk, de nem neki kellene lelassulnia… Jó csatár, de egyedül nem tudja megnyerni a meccseket, annyira nem gyenge a magyar bajnokság.”

A Győr elleni mérkőzés igen fontos a Nyíregyházának, hiszen a győzelemmel három pontra felzárkózna az első helyezett Budapest Honvéd mögé.

„Ha győzünk, kétségtelenül előkelő helyre ugrunk fel a tabellán – mondta Révész Attila. – Ez azonban veszélyes is, hiszen az első három forduló után sokan talán irreális álmokat kezdtek dédelgetni. Helyén kell kezelnünk a dolgokat, és tudni kell, hogy a nehéz meccseink csak most jönnek. Vissza kell szállnia mindenkinek a földre.”

A sikeres csapatok meccsein egyre több néző jelenik meg, ám Nyíregyházán ebből a szempontból speciális a helyzet, a szurkolókat ugyanis nem hozza különösebben lázba az együttes szereplése.

„Nem tudom, milyen eredménytől vagy milyen játéktól jönne lázba a város – mondta a klubmenedzser. – A jó rajt és a Ligakupában a Vasas fölött aratott fölényes győzelmünk után azt vártam, hogy nő majd a nézőszám. Ez azonban nem következett be, szinte mindig ugyanannyian vannak.”

A nyíregyháziak esélyeit növeli, hogy egyre több a sérült a Győr keretében. Böőr Zoltán és Pákolicz Dávid után Bajzát Péter is kidőlt a sorból. Egervári Sándor helyzetét nehezíti, hogy Bojan Brnovics hosszú betegségen esett át – a csatár nehezen jött ki a makacs influenzából –, így ő sincs tökéletes formában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik